Посли G7 закликали якнайшвидше ухвалити закон про СБУ

Посли G7 закликали якнайшвидше ухвалити закон про СБУ

Укрінформ
Посли країн "Групи семи" закликали Верховну Раду якнайшвидше ухвалити зміни до Закону "Про Службу безпеки України", спрямовані на вдосконалення організаційно-правових засад діяльності СБУ.

Про це повідомляється у Твіттері британського головування у групі послів G7, передає Укрінформ.

“Посли G7 підтримують заяву Міжнародної дорадчої групи та закликають усіх депутатів підтримати цей законопроєкт (законопроєкт №3196-д) та прийняти його якомога швидше, а також необхідні супутні закони”, - йдеться у дописі.

Як повідомляв Укрінформ, 18 листопада Міжнародна дорадча група, до складу якої входять представники Європейського Союзу, НАТО та США, закликала ВР підтримати проєкт закону про СБУ та прийняти його без жодних зволікань.

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував парламенту ухвалити в другому читанні законопроєкт №3196-д “Про внесення змін до Закону України "Про Службу безпеки України" щодо удосконалення організаційно-правових засад діяльності Служби безпеки України”.

Верховна Рада 28 січня ухвалила у першому читанні проєкт закону №3196-д. Ним, серед іншого, пропонується ліквідувати спецпідрозділи СБУ з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією.

Реформа СБУ розпочалася ще за часів президентства Віктора Ющенка. У 2008-2009 роках РНБО ухвалила рішення «Про Концепцію реформування Служби безпеки України» та «Комплексну цільову програму реформування Служби безпеки України». Було зареєстровано законопроєкт, який згодом зняли з розгляду. У 2015 році було оголошено про нову реформу. На ній наполягали міжнародні партнери. Однією з головних умов була ліквідація спецпідрозділів, які опікуються економічними злочинами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-