Монастирський: Лещенко дізнався про замах на нього за годину до брифінгу

Монастирський: Лещенко дізнався про замах на нього за годину до брифінгу

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський повідомив, що міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко дізнався про замах на нього за годину до брифінгу і був шокований.

Про це повідомив глава МВС Денис Монастирський в ефірі програми «Право на владу», передає кореспондент Укрінформу

«Роман Лещенко не знав, що на нього готувався замах. Я його запросив лише за годину до брифінгу і він був у шоці», - повідомив міністр.

За його словами, наразі тривають допити затриманих осіб громадянина США та українки. Це пов'язано з господарським конфліктом який був у 2018 році при спільному впровадженні бізнесу. Конкретні деталі встановись слідство, додав Монастирський.

Він пояснив, що американцем спочатку був найнятий колектор, який погрожував сім'ї Лещенка. Лещенко «не зовсім розумів з якого питання і з якого боку вони надходили. 150 тисяч доларів було передано американцем для того, щоб вибити кошти у Лещенка». Ці кошти були привласнені колектором і після цього він зник.

"Вже після того американець приїхав і вимагав розправи. Першою жертво. став сам колектор, вбивство якого було імітовано. Наступним мав стати Лещенко", - пояснив Монастирський.

Він уточнив, що 20 тисяч доларів було передано як завдаток, щоб провести вбивство Лещенка.

Як повідомили у студії, Лещенко раніше працював у американського бізнесмена і ніби позичив у американця певну суму грошей, потім американець найняв колектора, для того, щоб цю суму грошей у Лещенка забрати.

Як повідомлялось, правоохоронці затримали групу осіб, які планували замах на міністра аграрної політики та продовольства. Замах пов’язаний з його діяльністю у 2018 році, ще до роботи на державних посадах. За словами Монастирського, замовники замаху намагалися відібрати у нього майно та вибити уявні борги.

Лещенка у грудні 2020 року призначили міністром аграрної політики та продовольства України. До того він із червня 2020 року був головою Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру, а також уповноваженим Президента з земельних питань (з жовтня 2019 року).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-