Лещенко здивований, що його замовили через корпоративний конфлікт 2018 року

Лещенко здивований, що його замовили через корпоративний конфлікт 2018 року

Укрінформ
Міністр аграрної політики і продовольства Роман Лещенко здивований, що його замовили через корпоративний конфлікт 2018 року.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив під час спільного брифінгу з міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським.

“Для мене є певним шоком, що ситуація 2018 року, яка носить виключно цивільно-правовий характер, з точки зору шахрайських дій громадянина США, не лише по відношенню до мене, але до інших аграріїв... Маніпуляції, медійні атаки, шантаж, який здійснювався різними особами, я жодним чином на них не реагував, оскільки є правова площина для вирішення цих питань”, - сказав Лещенко.

Він додав, що виграв всі суди у справі щодо корпоративного конфлікту, який стався у 2018 році.

Міністр зазначив, що у своєму інтерв’ю виданню KyivPost у січні 2021 року детально розповів про цей конфлікт.

“Ця ситуація для мене шокуюча, але я просто хочу сказати наступне: якщо хтось вважає, що будь-які погрози, замах і шантаж або фізичне усунення міністра аграрної політики дасть можливість уникнути юридичної відповідальності, то я хочу запевнити, що у вас немає ніяких перспектив у цьому питанні, оскільки всі матеріали та дані про українську землю знаходиться у правоохоронних органах і залякуючи ви нічого не досягнете”, - сказав він.

Лещенко також розповів, що відколи у 2020 році очолив Держгеокадастр, має державну охорону, оскільки йому і членам його родини постійно погрожують через земельні питання.

“Я хочу сказати, що з 2020 року, з моменту, як я приступив до виконання посадових обов’язків голови Держгеокадастру, я знаходжуся згідно з Указом президента під охороною.

Міністр також нагадав, що не обіймав високих політичних посад у 2018 році - в часи, коли мав справу із теперішнім замовником свого убивства, громадянином США.

«Я не був на жодній посаді. Це був 2018 рік. Я був аграрієм, який працював у сільському господарстві й ніякого відношення до політичної діяльності взагалі не мав», - сказав Лещенко.

Водночас міністр внутрішніх справ Денис Монастирський наголосив, що події, пов'язані із цією справою, відбувалися саме у 2018 році. «Тобто, до того, як пан Роман обійняв будь-яку державну посаду», - підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці затримали групу осіб, які планували замах на міністра аграрної політики та продовольства Романа Лещенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-