Близько 80% організаторів злочинів проти Майдану «у бігах» - прокурор

Близько 80% організаторів злочинів проти Майдану «у бігах» - прокурор

Укрінформ
У кримінальних провадженнях щодо подій Майдану близько 80% осіб, які в них фігурують, це особи, які займали на той час посади вищої та середньої ланки.

Про це на брифінгу поінформував прокурор Олексій Донський, говорячи про кількість проваджень щодо Януковича, передає кореспондент Укрінформу.

«Якщо брати по переховуванню у відсотках, то ми можемо сказати, що десь половина осіб, які притягаються до кримінальної відповідальності у справах Майдану, переховується. Але, якщо брати склад цих осіб, то з них десь 80% - це будуть якраз (представники – ред.) вищої ланки та середньої ланки, тобто організатори злочинів», - сказав Донський.

Окремо генпрокурор Ірина Венедіктова поінформувала, що в Офісі генпрокурора є 63 кримінальні провадження щодо подій Майдану, і наразі з цієї кількості 111 справ знаходяться у суді, стосовно більш ніж 200 осіб.

Як повідомляв Укрінформ, слідчі ДБР завершили досудове розслідування стосовно колишнього президента Віктора Януковича та 9 високопосадовців, які 18-20 лютого 2014 року організували силову протидію мітингувальникам у центрі столиці.

Правоохоронці протягом восьми років слідства зібрали понад 1,5 тисячі томів доказів щодо злочинної групи Януковича, до складу якої входили тодішні міністр оборони, голова Служби безпеки та його перший заступник – керівник Антитерористичного центру, міністр внутрішніх справ України та його заступник, начальник Головного управління – командувач внутрішніх військ МВС, тимчасовий виконувач обов’язків начальника ГУ МВС у Києві і заступник начальника ГУ - начальник міліції громадської безпеки ГУМВС у Києві.

Як встановили слідчі, через дії цієї організованої злочинної групи лише за три дні загинуло 76 громадян та понад 800 отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-