З'їзд «Слуг народу» стане одним з етапів розвитку політсили - експерт

З'їзд «Слуг народу» стане одним з етапів розвитку політсили - експерт

Укрінформ
З'їзд політичної партії "Слуга народу", призначений на 15 квітня, стане одним з етапів розвитку політичної сили.

Таку думку в ефірі телеканалу "Дом" висловив політолог Петро Олещук, передає Укрінформ.

За його словами, рішучий старт партії "Слуга народу" припав на місцеві вибори 2020 року.

"Ми повинні розуміти, що, власне, українські партії зараз у своїй масі будуються на дещо інших принципах, ніж вони будувалися раніше. І партія "Слуга народу" не виняток. На мій погляд, значною мірою старт "Слуги народу" саме як партії припав на місцеві вибори [2020], після яких вони отримали досить серйозне представництво в багатьох місцевих радах. І таким чином на підставі своїх депутатів у місцевих радах отримали можливість вибудовувати первинні партійні організації. І, власне кажучи, оформлятися вже як партія", — наголосив експерт.

На його думку, особистий рейтинг Володимира Зеленського під час президентських виборів допоміг депутатам "Слуги народу" здобути монобільшість у парламенті. Однак зараз політсила перебуває перед новим етапом розвитку, і в контексті з'їзду партії варто очікувати на перетворення.

"Ми всі чудово розуміємо, що на момент парламентських виборів 2019 року "Слуга народу" це, ймовірніше, був проєкт, покликаний консолідувати рейтинг президента Зеленського на той момент. І особистий рейтинг президента Зеленського дав їм змогу отримати більшість мандатів у Верховній Раді. Зараз, звісно, їм необхідно розвиватися, необхідно оформлювати свою структуру завдяки регіонам. І, власне кажучи, вони цим, очевидно, й займуться", — підсумував Олещук.

Як повідомлялося, 15 листопада відбудеться з’їзд політичної партії "Слуга народу".

Чинного голову партії "Слуга народу" Олександра Корнієнка було обрано на посаду першого віцеспікера парламенту, у зв'язку з цим він вирішив скласти свої повноваження в керівництві політсили. При цьому Корнієнко залишиться членом партії "Слуга народу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-