Єрмак і Кулеба обговорили ситуацію на українському кордоні з радником Байдена

Єрмак і Кулеба обговорили ситуацію на українському кордоні з радником Байдена

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба й керівник Офісу Президента Андрій Єрмак обговорили з радником Президента Сполучених Штатів з питань національної безпеки Джейкобом Салліваном взаємодію у політичній, безпековій та економічній сферах.

Зустріч відбулася у рамках участі в засіданні Комісії стратегічного партнерства Україна – США у Вашингтоні, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави Української держави.

Зазначається, що сторони обговорили весь комплекс питань двостороннього порядку денного – взаємодію у політичній, безпековій та економічній сферах.

"Андрій Єрмак, Дмитро Кулеба і Джейкоб Салліван обмінялися думками щодо ситуації на українському кордоні. Радника Президента США було поінформовано про поточну ситуацію та про кроки, які здійснює українська сторона для відновлення переговорного процесу щодо мирного врегулювання на сході", - розповіли в ОП.

Єрмак подякував американській стороні за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України і висловив переконання, що успішний візит глави Української держави до США у вересні цього року свідчить про нові можливості для розбудови українсько-американських відносин.

Очільник ОП також висловив вдячність за безпекову допомогу, яку Сполучені Штати надають Україні.

Крім того, за інформацією Офісу глави держави, учасники зустрічі обговорили питання енергетичної безпеки в нашій державі та в Європі у контексті реалізації проєкту «Північний потік – 2», а також важливість недопущення використання Росією газопроводу для досягнення своїх зовнішньополітичних цілей.

Водночас Єрмак розраховує, що підписання оновленої Хартії стратегічного партнерства Україна – США стане посиленою моделлю співпраці у сфері безпеки й оборони.

Як повідомлялося, 10 листопада глава МЗС України Дмитро Кулеба й Державний секретар США Ентоні Блінкен підписали Хартію стратегічного партнерства Україна-США, яка визначає основні напрями двосторонніх відносин у ключових сферах на десятиліття вперед.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-