Терехов програв у справі про скасування постанови Харківської міської ТВК щодо ОПОРИ

Терехов програв у справі про скасування постанови Харківської міської ТВК щодо ОПОРИ

Укрінформ
Колегія суддів Харківського другого апеляційного адміністративного суду залишила без змін рішення Харківського окружного адмінсуду за позовом Ігоря Терехова до Харківської міської ТВК щодо скасування її постанови про розгляд скарг громадської організації ОПОРА.

Про це йдеться у рішенні суду, оголошення якого у Фейсбуці транслювала громадська організація ОПОРА, передає Укрінформ.

"Колегія суддів приходить до висновку, що Харківська міська ТВК може обрати різні рішення в межах наданих їй повноважень, що й було зроблено у цьому випадку шляхом розгляду по суті скарг координатора громадянської мережі ОПОРА в Харківській області Миколи Зінченка", - йдеться у оголошені рішення суду.

За рішенням колегії суддів, апеляційний суд, погоджується з висновками суду першої інстанції, рішення залишається без змін.

У суді додали, що ностанова апеляційного суду оскарженню не підлягає. Терехов має сплатити 1362 гривні судового збору.

Читайте також: На виборах мера Харкова зафіксували 420 порушень — ОПОРА

Як повідомляв Укрінформ, 5 листопада Ігор Терехов звернувся до Харківського окружного адміністративного суду через те, що міська ТВК розглянула скарги ОПОРИ щодо розбіжностей у протоколах. На думку Терехова, ТВК взагалі не мала розглядати скарги, які були подані до ТВК вже після того, як оголосили результати виборів.

У той же день Харківський окружний адміністративний суд як суд першої інстанції залишив без задоволення позов Ігоря Терехова до міської ТВК.

1 листопада голова Харківської міської ТВК Олена Матвієнко оголосила, що секретар Харківської міськради Ігор Терехов обраний мером Харкова у першому турі: він зібрав 50.66% (146 240) голосів при тому, що проголосували 28,29% виборців.

31 жовтня у Харкові відбулися позачергові вибори Харківського міського голови, призначені у зв'язку зі смертю Геннадія Кернеса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-