В СБУ пояснили, чому Медведчуку досі не вручили обвинувальний акт

В СБУ пояснили, чому Медведчуку досі не вручили обвинувальний акт

Укрінформ
З боку Віктора Медведчука, який підозрюється у вчиненні державної зради та замаху на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму, триває ознайомлення з матеріалами кримінального провадження, і це відтерміновує вручення йому обвинувального акту.

Про це йдеться у коментарі пресслужби СБУ, наданому Укрінформу.

"Наразі з боку підозрюваного триває ознайомлення з матеріалами кримінального провадження. Саме цей процес відтерміновує вручення Медведчуку обвинувального акту та направлення його до суду. Щодо «зняття Медведчука по цій статті з домашнього арешту» окремо наголошуємо: відповідно до статті 181 Кримінально-процесуального кодексу сукупний строк тримання особи під домашнім арештом під час здійснення досудового розслідування не може перевищувати 6 місяців", - повідомили в пресслужбі СБУ.

Читайте також: ДБР перевіряє, чи причетний Медведчук до імпорту російського дизелю за заниженими цінами

При цьому Медведчук залишається під домашнім арештом в рамках розслідування іншої кримінальної справи, фігурантом якої він є, додали у відомстві.

В СБУ нагадали, що після обрання судом запобіжного заходу щодо Медведчука 13 травня 2021 року слідчі СБУ виконали всі необхідні слідчі дії упродовж трьох місяців. Це дало змогу Офісу Генерального прокурора повідомити про завершення досудового розслідування вже 20 серпня. Тоді ж матеріали кримінального розслідування було без жодних затримок передано для ознайомлення підозрюваному та його захисникам.

Читайте також: Зеленський сказав, за якої умови Медведчука могли б обміняти на бранців Кремля

Як повідомляв Укрінформ, у травні цього року суд відправив народного депутата від політичної партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт у справі про державну зраду та замаху на розграбування національних ресурсів у Криму.

Водночас він перебуває під цілодобовим домашнім арештом до 7 грудня в іншій справі. Його підозрюють у змові з українськими високопосадовцями для зриву контракту про постачання вугілля з Південної Африки на початку російської агресії. Також слідство вважає, що Медведчук брав участь в організації схеми контрабанди вугілля з ОРДЛО, в результаті якої проросійські терористи отримали понад 200 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-