Ярош заявив, що його призначили радником Головнокомандувача ЗСУ

Ярош заявив, що його призначили радником Головнокомандувача ЗСУ

Укрінформ
Екслідер "Правого сектора" Дмитро Ярош призначений радником Головнокомандувача Збройних Сил України, генерал-лейтенанта Валерія Залужного.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

“Наказом генерал-лейтенанта Валерія Залужного призначений Радником Головнокомандувача Збройних Сил України. Дякую за довіру! Разом переможемо! Україна понад Усе!” - йдеться у дописі.

Наразі інформацію про призначення в Генштабі ЗСУ кореспондентові Укрінформу не підтвердили й не спростували.

Як повідомлялось раніше, у жовтні 2020 року на сайті президента було зареєстровано петицію щодо призначення головою української делегації в Тристоронній контактній групі екслідера "Правого сектора" Дмитра Яроша. Ініціатором петиції виступила народний депутат фракції "Європейська солідарність" медик-доброволець Яна Зінкевич.

Читайте також: У Мінветеранів пояснили, чим займатиметься уповноважена з прав захисників і захисниць України

У документі наголошується на важливості переговорного процесу в Мінську, але відзначається, що перемовини зайшли у глухий кут. За словами Зінкевич, авторитет Яроша як воїна-захисника, його мужність і відданість посилять українську позицію у перемовному процесі та “поставлять на місце країну-агресора”.

Дмитро Ярош народився 30 вересня 1971 року в місті Кам’янське, що на Дніпропетровщині. Український громадсько-політичний діяч. Співзасновник та з 2013 до 2015 року лідер громадського руху (згодом партії) “Правий сектор". Брав участь в АТО як командир “Добровольчого Українського Корпусу “Правий Сектор”, у 2015 році отримав поранення. У 2013-2014 роках був помічником-консультантом народного депутата від партії “Удар” Валентина Наливайченка. Народний депутат 8 скликання, обраний від партії “Правий сектор” у 39 окрузі (Дніпропетровська область). Був заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-