Баканов з 2019 року не займається бізнесом – відповідь на запит про Pandora Papers

Баканов з 2019 року не займається бізнесом – відповідь на запит про Pandora Papers

Ексклюзив
Укрінформ
Усі відомості про статки голови Служби безпеки України Івана Баканова можна знайти в його щорічній декларації.

Про це повідомили в СБУ у відповідь на запит Укрінформу стосовно розслідування проєкту Pandora Papers.

«З моменту призначення у 2019 році на посаду голови СБУ Іван Баканов не займається жодним видом комерційної діяльності. Інформація щодо статків і доходів відображена у щорічній декларації», – йдеться у відповіді СБУ.

Читайте також: НАБУ досліджує транзакції ПриватБанку, про які згадується у Pandora Papers

Як повідомлялося, проєкт Pandora Papers оприлюднив матеріали-розслідування стосовно офшорних компаній, де, зокрема, згадується очільник Служби безпеки України Іван Баканов. За даними розслідування, «Зеленський та його партнери використовували компанії, розташовані на Британських Віргінських островах, Белізі та Кіпрі. Двоє наближених до Зеленського осіб в офшорній мережі, які також були частиною його телепродюсерської компанії, зараз займають високі посади: Сергій Шефір - головний помічник Президента Зеленського, а Іван Баканов очолює Службу безпеки України».

У матеріалах розслідування йдеться, що «брат Сергія Шефіра Борис, який є співвласником Maltex Multicapital Corp, зазначив, що він, дійсно, може бути власником, але йому не відомі подробиці офшорної домовленості, яка була здебільшого справою керівника нинішньої Служби Безпеки України Баканова». «Баканов був нашим фінансовим директором, він створив фінансові схеми нашої компанії. Чесно кажучи, я не готовий вам дати відповідь», - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-