НАЗК вшосте викликає ексголову Харківської ОДА через криптовалюту

НАЗК вшосте викликає ексголову Харківської ОДА через криптовалюту

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції вшосте викликає колишнього очільника Харківської ОДА, чинного голову Державної регуляторної служби Олексія Кучера для надання пояснень щодо недостовірних відомостей на суму понад 13,1 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба НАЗК, передає Укрінформ.

"Після проведення повної перевірки декларацій за 2019 та 2020 рік Олексія Кучера, які він подав як колишній голова Харківської обласної державної адміністрації, НАЗК виявило недостовірні відомості про володіння криптовалютою на суму понад 13,1 млн грн", - заявили у відомстві.

Як уточнили в НАЗК, у декларації Кучер вказав, що володіє Bitcoin на 13,1 млн грн, водночас не зміг надати докази наявності криптовалюти, хоча Bitcoin має публічну адресу (PublicAddress), яка є відкритою та підтверджує належність певній особі.

Нацагентство також звертає увагу на те, що за даними податкової служби, загальний дохід Олексія Кучера та членів його сім’ї за весь час роботи з 2001 по 2020 рік становить менше 1 млн грн (загалом 880 682,56 грн).

Повідомляється, що результати перевірки декларації Кучера за 2020 рік були передані до Національного антикорупційного бюро. При цьому через рішення Конституційного Суду України від 27.10.2020 № 13-р/2020 притягнути до кримінальної відповідальності за недостовірні відомості в декларації за 2019 рік неможливо.

Читайте также: Мер Запоріжжя пригрозив міськраді розпуском через прогули

"Водночас за внесення недостовірних відомостей більш ніж на 227 тис. грн передбачена адміністративна відповідальність. Саме тому НАЗК уже вшосте запрошує для надання пояснень голову ДРС", - заявили у відомстві.

Посадовця запрошують прибути в НАЗК "у будь-який зручний час упродовж робочого дня 11 жовтня".

Як зазначається, досі Кучер ще жодного разу не відгукнувся на запрошення.

Тож НАЗК надіслало лист до Кабінету Міністрів та Комісії з питань вищого корпусу державної служби з проханням посприяти прибуттю посадовця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-