Суд у справі Труханова взяв перерву до понеділка

Суд у справі Труханова взяв перерву до понеділка

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд оголосив перерву до 11 жовтня в засіданні з розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу міському голові Одеси Геннадію Труханову.

Таке рішення оголосила головуюча на засіданні суддя, повідомляє Укрінформ.

“Оголошується перерва до понеділка”, - сказала суддя.

Початок засідання запланували на 9 годину 11 жовтня.

Як повідомляв Укрінформ, 8 жовтня ВАКС почав обирати запобіжний захід Одеському міському голові Геннадію Труханову, якого підозрюють у причетності до оборудок із землею.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить обрати Труханову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 120 млн грн.

Читайте також: САП просить для Труханова арешт з можливістю застави 120 мільйонів

6 жовтня Генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру Труханову і ряду посадовців Одеси у межах розслідування кримінального провадження.

НАБУ інкримінує 16 особам незаконне заволодіння активами територіальної громади Одеси на 689 млн грн та легалізацію незаконно отриманих доходів.

10 із них є учасниками злочинної організації, решта - співучасники вчинення інших злочинів.

Читайте також: Підозра Труханову: у НАБУ уточнили деталі справи

Серед фігурантів - керівник злочинної організації; Одеський міський голова, голова постійної Комісії з питань комунальної власності Одеської міської ради (ОМР), голова земельної комісії ОМР, керівник Юридичного департаменту ОМР, керівник Департаменту комунальної власності ОМР і його заступник, три особи, які виконували функції фінансового контролю, юридичного супроводу та координації дій між учасниками злочинної організації.

Крім них, про підозру повідомлено ще шістьом особам, яких учасники злочинної організації залучали до своїх дій. Серед них - заступник Одеського міського голови, колишній керівник одного з комунальних підприємств, експрокурор Одеської області, власники компанії-забудовниці та її топменеджери.

Читайте також: Венедіктова підписала підозру Труханову

За даними джерел Укрінформу, повідомлення про підозру отримали одеський бізнесмен Володимир Г. і колишній прокурор Одеської області Олег Ж.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-