Єрмак обговорив із заступницею помічника держсекретаря США загрози від Nord Stream 2

Єрмак обговорив із заступницею помічника держсекретаря США загрози від Nord Stream 2

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак обговорив із заступницею помічника державного секретаря США з питань Європи та Євразії Робін Данніган загрози в енергетичній галузі, які становить «Північний потік – 2».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Єрмак відзначив важливість візиту заступниці помічника держсекретаря США до України в контексті двосторонніх відносин зі Сполученими Штатами.

“Успішний візит Президента України до США свідчить про нові можливості для розбудови українсько-американських відносин. Ухвалена президентами України та США амбітна спільна заява є дорожньою картою для подальшого розвитку наших відносин”, – повідомив керівник ОП.

Єрмак і Данніган обговорили підготовку до проведення засідання оновленої Комісії стратегічного партнерства, включно з підписанням оновленої Хартії стратегічного партнерства між Україною та Сполученими Штатами.

Читайте також: Берлін запевняє, що заповнення газом Nord Stream 2 є частиною технічної експертизи

“Під час зустрічі окремо порушувалося питання подальшої взаємодії в енергетичній сфері. Крім того, сторони обговорили загрози в енергетичній галузі, які становить проєкт «Північний потік – 2»”, - йдеться в повідомленні.

Керівник Офісу Президента України наголосив на важливості долучення США до переговорного процесу з мирного врегулювання на сході України.

Данніган підкреслила важливісті здійснення реформ в Україні, необхідності посилення антикорупційних інституцій та поінформувала про готовність Сполучених Штатів і надалі підтримувати ці стратегічні ініціативи.

Читайте також: У Конгресі США закликали Байдена негайно запровадити санкції проти Nord Stream 2

Єрмак підтвердив налаштованість української сторони розбудовувати успішно створену незалежну антикорупційну інфраструктуру.

Керівник Офісу Президента України подякував США за участь у саміті Кримської платформи та приєднання до його підсумкової декларації, висловивши сподівання на подальшу активну підтримку роботи платформи з боку Сполучених Штатів.

Єрмак також висловив подяку американській стороні за направлення офіційної представницької делегації для участі в пам’ятних заходах у зв’язку з 80-ми роковинами трагедії Бабиного Яру.

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів установче засідання робочої групи для мінімізації загроз від газогонів в обхід України. Учасники заходу обговорили виклики, що постають перед Україною на нинішньому етапі, а також алгоритм дій на найближчу перспективу.

Фото: пресслужба ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-