Привласнення «Межигір’я»: суд заочно арештував Януковича

Привласнення «Межигір’я»: суд заочно арештував Януковича

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід експрезиденту Віктору Януковичу у вигляді арешту у справі про заволодіння резиденцією «Межигір'я».

Про це оголосила слідча суддя, передає кореспондент Укрінформу.

«Клопотання - задовольнити. Обрати відносно Януковича Віктора Федоровича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Після затримання і не пізніш як через 48 годин з часу доставки Януковича... розглянути за його участю питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або про його зміну (запобіжного заходу - ред.) на більш м'який запобіжний захід», - поінформувала суддя.

Читайте також: Справа про держзраду: Верховний Суд відмовив адвокатам Януковича у відводі прокурорів

Як повідомлялося, 25 серпня ВАКС надав дозвіл на спеціальне досудове розслідування щодо колишнього президента-втікача Віктора Януковича і його сина у справі заволодіння резиденцією «Межигір’я».

За версією слідства, Олександр Янукович організував створення та придбання приватних фірм з метою прикриття незаконної діяльності щодо заволодіння Межигір'ям. Його батько Віктор Янукович, обіймаючи у 2007 році посаду прем'єр-міністра, був пособником та шляхом зловживання своїм службовим становищем допоміг заволодіти держмайном у особливо великих розмірах.

Окрім цього, Олександра Януковича підозрюють у легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-