Україна і США посилять співпрацю у сфері оборони – Квін

Україна і США посилять співпрацю у сфері оборони – Квін

Укрінформ
Україна і Сполучені Штати Америки посилять співробітництво у різних сферах, зокрема у сфері оборони.

Про це заявила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін у зверненні до учасників першої молодіжної зустрічі Київського безпекового Форуму «Захід-Схід, Північ-Південь», заснованого фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну», повідомили Укрінформу у пресслужбі фонду.

«Президент Зеленський та Президент Байден зустрілися нещодавно у Білому домі. Мені пощастило долучитися до цієї зустрічі, і я рада повідомити, що зв’язки між США та Україною міцніші, ніж будь-коли. І Президент Байден, і Президент Зеленський є вірними прозахідному курсу України та її повній євроатлантичній інтеграції», – сказала вона.

Квін повідомила, що США і Україна працюватимуть разом над зміцненням відносин, використовуючи такі інструменти, як Комісія зі стратегічного партнерства і нова Рамкова угода про стратегічне партнерство між міністерствами оборони України та США.

«Рамкова угода про стратегічне оборонне партнерство між нашими країнами забезпечить структуру, на основі якої ми розвиватимемо наше співробітництво у сфері оборони. Ми працюватимемо над такими питаннями, як протидія агресії Росії, боротьба з корупцією, сприяння безпеці Чорного моря, реформа оборонної промисловості й кібербезпека», – сказала тимчасова повірена у справах США в Україні.

Читайте також: Квін вважає, що між Байденом і Зеленським виникла «хімія»

Вона нагадала, що Сполучені Штати лише цього року виділили Україні 400 млн дол. допомоги у сфері безпеки, а з 2014 року ця допомога сягає 2,5 млрд дол.

«Ця допомога сприяє Україні у подоланні поточних та майбутніх викликів і захисті свого суверенітету та територіальної цілісності», - сказала Квін.

Як повідомлялося, палата представників Конгресу США схвалила проєкт оборонного бюджету на 2022 фінансовий рік. Законопроєкт, зокрема, передбачає надання 300 млн дол. безпекової допомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-