Запуск Nord Stream 2 може спричинити політичну дестабілізацію - Вітренко

Запуск Nord Stream 2 може спричинити політичну дестабілізацію - Вітренко

Укрінформ
Голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко попереджає, що запуск російського газопроводу Nord Stream 2 може призвести до політичної дестабілізації.

Таку думку Вітренко висловив на полях форуму YES Brainstorming 11 вересня у Києві, повідомляє Укрінформ із посиланням на телеканал "Дом".

"Найбільша загроза - загальна безпека країни. Ми не перебільшуємо і не граємося. Дійсно, з погляду енергетичної безпеки, загроза менша, ніж у 2009 році. З погляду економічної безпеки - менша загроза, оскільки менший відсоток від ВВП. Але якщо це збільшує ризик повномасштабної війни, якщо це буде дестабілізувати політичну ситуацію, тому що антизахідні сили це будуть використовувати якраз для піару. Мовляв, ось, дивіться, Захід корумпований, все погано тощо. То це є ризиком", - розповів Вітренко.

Читайте також: Санкції США можуть заблокувати Nord Stream 2 – Вітренко

Він наголосив, що політична дестабілізація - реальний ризик, який має бути врахований.

Як повідомляв Укрінформ,10 вересня голова правління російського Газпрому Олексій Міллер оголосив про завершення будівництва трубопроводу Nord Stream 2., який має забезпечити доставку російського газу до Європи в обхід України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-