США готові долучитися до нормандського процесу - Нуланд

США готові долучитися до нормандського процесу - Нуланд

Укрінформ
Вашингтон готовий долучитися до нормандського процесу або надавати йому паралельну підтримку, як це відбувалося раніше, якщо учасники формату вважатимуть участь США корисною.

Про це заявила заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд під час форуму «Ялтинська європейська стратегія» (YES), передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми готові знову долучитися будь-яким чином – чи то безпосередньо до нормандського формату, чи, знову ж, паралельно підтримувати процес, якщо і в міру того, як сторони побачать спосіб, у який ми можемо бути корисними», - зауважила представниця Держдепартаменту США.

Вона нагадала, що за часів президентства Барака Обами вона й інші представники адміністрації брали особисту участь у «паралельному процесі» на підтримку нормандського формату. За її словами, тоді США підтримували цілі й прагнення, які обговорювали сторони, щоби «усунути пробіли й внести свою частку креативності».

Читайте також: Підтримка України залишається у переліку стратегічних інтересів США – Нуланд

Водночас Нуланд зауважила, що Сполучені Штати зберігатимуть санкції проти Росії, пов’язані з окупацією Криму й частини території на сході України, «доки не буде усунена причина, за якою вони були запроваджені». Крім того, як зазначила представниця Держдепартаменту США, Вашингтон продовжуватиме надавати оборонну підтримку України.

Як повідомляв Укрінформ, Україна докладає послідовних зусиль для організації й проведення зустрічі у норманському форматі на рівні міністрів закордонних справ, а також глав держав-членів переговорного процесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-