ЦВК зареєструвала першого кандидата на довибори в Раду

ЦВК зареєструвала першого кандидата на довибори в Раду

Укрінформ
Центральна виборча комісія зареєструвала першого кандидата в народні депутати в одномандатному виборчому окрузі № 197 (Черкаська область) Андрія Іллєнка, висунутого партією «ВО «Свобода».

Відповідне рішення ухвалили на засіданні ЦВК у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зареєструвати кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 197 на проміжних виборах народного депутата України 31 жовтня 2021 року Іллєнка Андрія Юрійовича, народився 24 червня 1987 року в м. Київ, громадянин України, протягом останніх п'яти років проживає на території України, освіта вища», - зачитав текст постанови член ЦВК Сергій Постівий.

За його словами, суб'єктом висування Іллєнка кандидатом у народні депутати є ВО «Свобода».

Водночас ЦВК відмовила в реєстрації шести особам в ОВО № 184 (Херсонська область) та одному в ОВО № 197 у зв'язку з невідповідністю вимогам законодавства до кандидатів або неправильно оформленими документами.

Читайте також: ЦВК та ОБСЄ розробили «конструктор документів» для місцевих виборів

Як повідомляв Укрінформ, Центральна виборча комісія призначила на неділю, 31 жовтня, проміжні вибори народних депутатів в одномандатних виборчих округах № 184 (Херсонська область) та № 197 (Черкаська область).

Рішення прийнято у зв’язку з тим, що раніше обрані в округах народні депутати були достроково позбавлені мандатів, оскільки народного депутата Ігоря Колихаєва (184-й округ) обрано Херсонським міським головою на місцевих виборах 2020 року, а народного депутата Олександра Скічка (197-й округ) призначено головою Черкаської ОДА.

1 вересня, в цих округах розпочався виборчий процес проміжних виборів народних депутатів.

30 жовтня – день тиші.

Голосування відбудеться у неділю, 31 жовтня.

Результати виборів ЦВК встановлюватиме до 15 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-