Україні слід і далі співпрацювати з Конгресом задля протидії Nord Stream-2 - експосол США

Україні слід і далі співпрацювати з Конгресом задля протидії Nord Stream-2 - експосол США

Укрінформ
Україні варто співпрацювати зі своїми друзями в Конгресі задля впровадження санкцій проти "Північного потоку-2" в майбутньому.

Про це сказав посол США в Україні у 2003-2006 роках Джон Гербст під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму "Зустріч у Білому Домі: результати і перспективи", передає кореспондент Укрінформу.

“Гадаю, Україні варто надалі співпрацювати зі своїми друзями у Конгресі, щоб бачити, чи вони хочуть і надалі накладати санкції проти "Північного потоку-2”, - зазначив дипломат.

Він оцінив рішення адміністрації Джозефа Байдена зняти санкції проти компанії, відповідальної за будівництво "Північного потоку-2", та її керівника як стратегічну помилку і катастрофу для США та Європи.

Експосол зауважив, що зустріч із главою Білого дому 1 вересня була важливою для Президента України Володимира Зеленського з огляду на це рішення.

“Йому потрібно було впевнитися у підтримці США. Йому потрібен був чіткий месидж Москві, що Сполучені Штати стоять поряд з Україною на тлі можливої ескалації кремлівської агресії. Він це отримав”, - наголосив Гербст.

Читайте також: США гарантують запровадження санкцій проти Nord Stream 2: Президент назвав умови

Дипломат загалом оцінив зустріч двох лідерів як успіх і назвав закріплення позиції щодо проєкту "Північного потоку-2” у спільній заяві позитивним фактором.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський перебуває у США з робочим візитом на запрошення Президента Джозефа Байдена.

У спільній заяві щодо стратегічного партнерства України та Сполучених Штатів Америки передбачається, що США можуть запровадити санкції проти "Північного потоку-2" у разі його запуску та виникнення небезпечної ситуації в енергетичній сфері для України.

У липні Німеччина та США досягли угоди, згідно з якою Вашингтон не чинитиме опору добудові російського газогону, а Берлін зобов’язується запровадити санкцій у разі агресії Росії проти України, а також допомогти Україні в енергетичній трансформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-