Медведчуку ще на два місяці продовжили домашній арешт

Медведчуку ще на два місяці продовжили домашній арешт

Укрінформ
Печерський районний суд Києва продовжив ще на два місяці - до 31 жовтня - запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту народному депутату від ОПЗЖ Віктору Медведчуку, який підозрюється у держзраді.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення у четвер ухвалила слідчий суддя.

“Суд ухвалив клопотання прокурора задовольнити. Продовжити у межах строків досудового розслідування до 31 жовтня 2021 року строк дії запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту Медведчука Віктора Володимировича", - оголосила суддя.

Суд також зобов’язав Медведчука носити електронний засіб контролю, здати на зберігання паспорти для виїзду за кордон і не спілкуватися зі свідками у кримінальному провадженні.

Ухвала може бути оскаржена у Київському апеляційному суді.

Читайте також: У справі про держзраду Медведчука і Козака завершили слідство

Як повідомляв Укрінформ, 20 серпня Служба безпеки завершила слідство у справі про державну зраду народних депутатів від «Опозиційної платформи - за життя» Віктора Медведчука і Тараса Козака.

Генпрокурор 11 травня підписала повідомлення про підозру Медведчуку і Козаку у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів у Криму.

Слідство вважає, що Медведчук домовлявся з державою-агресором для перереєстрації родовища "Глибока" в Чорному морі за 75 км від Феодосії і видобутку корисних копалин, які є національним ресурсом України.

Читайте також: НАБУ не отримало від СБУ «записів Медведчука» - Ситник

Крім цього, Медведчука підозрюють у держзраді (передачі агресору секретної інформації про військовий підрозділ ЗСУ).

Печерський районний суд Києва 13 травня обрав Медведчуку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 9 липня та зобов'язав його носити засіб контролю - електронний браслет. Пізніше суд продовжив домашній арешт Медведчука до 7 вересня.

30 липня Київський апеляційний суд не задовольнив апеляційну скаргу захисту Медведчука на обраний йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Козака суд оголосив у розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-