Меркель підтримує відмову України вести прямі перемовини з представниками «Л/ДНР»

Меркель підтримує відмову України вести прямі перемовини з представниками «Л/ДНР»

Укрінформ
Федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, Україна чинить правильно, коли відмовляється вести прямі переговори з представниками сепаратистів з ОРДЛО, бо стороною збройного конфлікту є Росія.

Про це Меркель сказала на брифінгу за підсумками зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Проблеми з виконанням Мінських домовленостей мають структурний характер, бо Росія є учасником цього конфлікту, тому правильно, що Україна відмовляється вести прямі переговори з представниками сепаратистів. Ми весь час крутимося навколо саме цієї проблеми. Це не новина, і це не пов’язано з тим, що я вже недовго перебуватиму на посаді», - сказала Меркель.

Вона додала, що хоча Мінські домовленості не призвели до врегулювання ситуації на сході України, вони все ж певною мірою забезпечили «деяку тишу».

«Але над цим треба постійно працювати, у тому числі, і під час переходу до інших гравців у політиці. Це непросто, і це буде непросто і з новим урядом (ФРН - ред.) Але я підтримую цей (нормандський – ред.) формат, бо ним можна скористатися як майданчиком для перемовин», - зазначила Федеральний канцлер.

Вона поінформувала, що розмовляла з Президентом України про «нормандський формат». За словами Меркель, вона хотіла би провести ще одну зустріч на вищому політичному рівні і запросити російського, французького та українського президентів.

«Якщо ми зможемо розробити добрий порядок денний, то я це вважаю за можливе. Президент Зеленський тут готовий нас підтримувати», - зазначила Меркель.

Читайте також: Меркель пояснила дату свого візиту до Києва

Як повідомлялося, 22 серпня канцлер Німеччини Ангела Меркель перебуває з візитом у Києві. Перед візитом до Києва 20 серпня вона здійснила візит до Москви.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-