Меркель пояснила дату свого візиту до Києва

Меркель пояснила дату свого візиту до Києва

Укрінформ
Федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що дата її візиту до Києва напередодні саміту Кримської платформи зумовлена бажанням обговорити більше питань у двосторонньому форматі і не пов’язана з відносинами з Росією.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це Меркель заявила на брифінгу за підсумками зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вона зазначила, що сьогоднішня зустріч відбувається напередодні 30-ї річниці Незалежності України. За її словами, це добра, але й проблематична дата через важкі події, які відбувалися з Україною.

«І Кримська платформа завтра відіграє важливу роль. На жаль, наш міністр закордонних справ завтра не зможе прилетіти (на саміт Кримської платформи –ред.) – це пов’язано з тим, що ситуація в Афганістані дуже важка… Приїде наш міністр економіки та енергетики, і завтра будуть проведені важливі перемовини на полях саміту Кримської платформи, які пов’язані з політикою в енергетичній галузі», - сказала Меркель.

Читайте також: Кримська платформа: як Кремль намагався маргіналізувати міжнародний саміт

Коментуючи припущення журналіста, що вона особисто не братиме участь у саміті Кримської платформи через бажання «догодити Росії», Федеральний канцлер заявила, що «ні, це (її неучасть у саміті – ред.) не свідчить про те».

«Я чітко сказала, що ми вважаємо анексію Криму порушенням міжнародного права, і тут нічого не змінилося. Моїм візитом, який відбувається напередодні Кримської платформи, ішлося про те, щоб мати можливість обговорювати і питання Мінських домовленостей, і Нормандського формату», - зазначила федеральний канцлер.

За її словами, це такий прощальний двосторонній візит, оскільки як Федеральний канцлер в Україну, вона напевно, вже не приїде.

«Тому ми говорили про те, що на Кримську платформу приїде наш міністр закордонних справ, а я приїду на день раніше. Те, що наш міністр закордонних справ зараз не приїде, не пов’язано з нашими відносинами з Росією, а лише з тим, яка ситуація наразі склалася в Афганістані», - запевнила Меркель.

Читайте також: Меркель обговорювала з Путіним Nord Stream 2 і домовленості зі США

Як повідомлялося, канцлер Німеччини Ангела Меркель перед візитом до Києва 20 серпня здійснила візит до Москви

23 серпня відбудеться установчий саміт Кримської платформи - нового консультативного та координаційного формату, ініційованого Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на тимчасову окупацію Криму, посилення міжнародного тиску на Росію та досягнення головної мети - деокупації Криму й повернення його Україні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-