Рада у четвер розгляне відставку Авакова, за нового міністра голосуватимуть у п'ятницю - Арахамія

Рада у четвер розгляне відставку Авакова, за нового міністра голосуватимуть у п'ятницю - Арахамія

Укрінформ
Голосування за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова відбудеться у четвер, 15 липня, а призначення кандидата на посаду нового міністра Дениса Монастирського - у п'ятницю.

Про це журналістам повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія за підсумками засідання фракції у вівторок, передає кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні надійшла його (міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, - ред.) заява (про звільнення, - ред.) за власним бажанням, вона вже зареєстрована у Верховній Раді. Завтра буде проведено комітет правоохоронний. Ця заява буде розглянута і потім рекомендована на прийняття рішення Верховній Раді. В четвер першим питанням зранку це рішення буде прийнято", - зазначив Арахамія.

За його словами, якщо Рада звільнить Авакова в четвер, тоді о 12:00 в перерві засідання ВР буде проведено засідання фракції "Слуга народу". На цьому засіданні депутати мають проголосувати за висування кандидатури Монастирського на посаду очільника МВС.

"Зберемо всі необхідні підписи та документи, надішлемо до Прем’єр-міністра. Прем’єр-міністр подасть у той же день, в четвер на Голову Верховної Ради (подання про призначення Монастирського, - ред.) і потім вже у п'ятницю ми зможемо після години запитань до уряду голосувати за пана Монастирського", - розповів Арахамія.

Читайте також: Арахамія прогнозує понад 300 голосів за призначення Монастирського

Крім того, голова фракції зазначив, що інших кадрових питань на засіданні фракції не розглядали. Та додав, що Аваков не був присутній на засіданні фракції.

Як повідомляв Укрінформ, Арсен Аваков подав заяву про відставку з посади міністра внутрішніх справ.

Народні депутати від "Слуги народу" обговорили питання звільнення Авакова на засіданні фракції у вівторок, 13 липня. На засіданні політсили були присутні Президент Володимир Зеленський, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак та Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль.

За результатами засідання стало відомо, що головним кандидатом на посаду голови МВС є чинний голова Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський. Він повідомив, що погодився на пропозицію Президента очолити Міністерство внутрішніх справ України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-