Росія погрожує вислати ще одного українського дипломата

Росія погрожує вислати ще одного українського дипломата

Укрінформ
Міністерство закордонних справ РФ висловило протест у відповідь на рішення МЗС України оголосити «персоною нон грата» старшого дипломата посольства Росії в Києві у відповідь на висилання з Росії працівника українського консульства в Петербурзі Олександра Сосонюка.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті МЗС РФ.

«МЗС Росії висловлює рішучий протест у зв'язку з черговим недружнім кроком української сторони. Звинувачення на адресу російського дипломата є голослівними і безпідставними», - йдеться у повідомленні.

У відомстві аргументують, що працівник консульства України у Санкт-Петербурзі Олександр Сосонюк був висланий після, нібито, спроби придбати закриті бази даних російських правоохоронних органів, що містять персональні відомості про приватних осіб. Виходячи з цього, «МЗС Росії не може розглядати висилання російського дипломата з України в якості симетричного заходу і залишає за собою право на відповідні кроки щодо одного з дипломатів Посольства України».

Раніше Міністерство закордонних справ України направило ноту посольству Російської Федерації в Україні про оголошення небажаною особою одного з радників посольства. Він має протягом 72 годин залишити територію України.

Читайте також: Росія висилає двох болгарських дипломатів

Як повідомляв Укрінформ, ФСБ Росії повідомила в суботу, 17 квітня, про затримання в Санкт-Петербурзі 16 квітня консула Генерального консульства України Олександра Сосонюка нібито за отримання закритої інформації з баз даних правоохоронних органів і ФСБ.

Тимчасовому повіреному у справах України в Російській Федерації Василю Покотило, якого було викликано у суботу в МЗС РФ, оголосили про небажаність перебування в Росії консула генерального консульства України в Санкт-Петербурзі.

Заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін назвав затримання українського консула Сосонюка у Санкт-Петербурзі грубою провокацією.

Прес-секретар МЗС Олег Ніколенко 17 квітня повідомив, що у відповідь на зазначену провокацію старший дипломат посольства Росії в Києві має залишити територію України протягом 72 годин, починаючи з 19 квітня.

Заступник глави МЗС Євген Єнін в ефірі «України 24» 18 квітня повідомив, що мова йде про радника посольства Росії в Києві на прізвище Черніков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-