Росія роздала на окупованому Сході  до 300 тисяч паспортів - Зеленський

Росія роздала на окупованому Сході до 300 тисяч паспортів - Зеленський

Укрінформ
Росія на тимчасово окупованій території сходу України роздала 250-300 тисяч своїх паспортів, аби потім заявити про “захист” російських громадян.

Однак українські території не потребують захисту від українців, заявив Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю французькому виданню Le Figaro, переклад тексту якого опубліковано на сайті глави держави, передає Укрінформ.

“Спочатку була паспортизація на тимчасово окупованому Донбасі. Зараз там 250-300 тисяч людей з російськими паспортами. Вони це роблять, щоб потім сказати, що «ми захищаємо громадян Росії». Дивіться: це наша земля, наша територія, на всіх не умовних, а реальних мапах світу. І на цих територіях живуть наші люди. І ми дуже відкриті, і там є громадяни різних країн. Тому що такий світ. І не треба захищати наші території від нас”, - сказав Зеленський.

Президент наголосив, що схожа історія була в Криму, де, за його словами, з початку незалежності України Росія роздавала російські паспорти.

“А потім вони зайшли і сказали, що захищають російських людей. Але коли ти захищаєш, від цього 14 тисяч людей не гинуть. Це звучить однаково і українською, і французькою, і навіть російською мовою, що коли ти захищаєш – люди живі”, - підкреслив глава держави.

Зеленський переконаний, що риторика Росії про “захист російських громадян” є небезпечною як для України, так і для Європи і навіть для самої РФ.

Читайте також: Зеленський підтвердив, що хотів поговорити з Путіним

“В усьому світі є росіяни, як і українці, і французи, й інші нації. Світ – він ширший за колишній Радянський Союз, за Європу, за Сполучені Штати, за Китай. Ми не можемо обмежити людей за національною ознакою в тому, щоб десь жити чи працювати. Взяти тих же айтішників. Можна ж сказати, що у Кремнієвій долині ми повинні захищати громадян Росії, Індії, України, Великої Британії, інших країн. Там навіть американців не більшість. Але це не означає, що кожна з цих країн повинна захищати своїх громадян і заводити туди війська. Тоді це – світова війна”, - зазначив Президент.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський разом з дружиною у п'ятницю, 16 квітня, перебуватиме з робочим візитом у Франції. Очікується, що головного темою зустрічі Президентів України та Франції стане ескалація Росією безпекової ситуації на східних кордонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-