ДБР надіслало 23 міжнародні запити у справах Порошенка: що розслідують детективи

ДБР надіслало 23 міжнародні запити у справах Порошенка: що розслідують детективи

Укрінформ
Державне бюро розслідувань очікує відповіді за результатами 23 запитів про надання міжнародної правової допомоги у справах щодо експрезидента Петра Порошенка.

Про це виконувач обов’язків директора ДБР Олексій Сухачов розповів в інтерв'ю Укрінформу.

«У низці кримінальних проваджень, які розслідуються Державним бюро розслідувань, Петро Олексійович (Порошенко - ред.) неодноразово допитувався. На даний час ми очікуємо відповіді за результатами 23 запитів про надання міжнародної правової допомоги від наших іноземних партнерів, зокрема Чеської Республіки, Франції, Туреччини, Мальдівської Республіки та багатьох інших країн», - сказав Сухачов.

Читайте також: Адвокат Порошенка назвав фейком дані про виклик на допит

За його словами, у межах цих досудових розслідувань досліджуються обставини можливого незаконного переміщення через митний кордон України культурних цінностей; організації незаконного переправлення осіб; здійснення господарських операцій щодо різного роду активів з можливим ухиленням від сплати податків та їх легалізації, а також інших фактів.

«Направлення такої кількості запитів про міжнародну правову допомогу викликано тим, що зазначені операції відбувалися насамперед з підприємствами-нерезидентами, у тому числі й такими, що зареєстровані в офшорних юрисдикціях», - пояснив керівник бюро.

Читайте також: СБУ викликала Медведчука та Порошенка на допит - джерело

Загалом, зазначив він, ДБР у 2020 році здійснювало досудове розслідування у трохи менш ніж 43 300 кримінальних провадженнях. Переважно це протидія корупції, економічні злочини, злочини проти довкілля, перевищення повноважень представниками правоохоронних органів. До суду направлено 3305 обвинувальних актів стосовно 3600 підозрюваних. Повідомлено про підозру майже 4 тисячам осіб, левова частка яких - це військовослужбовці та працівники правоохоронних органів. Встановлено фактів завдання збитків державі унаслідок кримінальних правопорушень на суму понад 415 млн гривень.

Читайте також: Зеленський почав «хрестовий похід» проти олігархів – FT

Як повідомляв Укрінформ, ДБР розслідує щодо Петра Порошенка декілька десятків кримінальних справ. Більшість із них була порушена на виконання рішення судів за зверненням ексзаступника керівника Адміністрації Президента Януковича Андрія Портнова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-