Зеленський призначив очільницю Центру протидії дезінформації

Зеленський призначив очільницю Центру протидії дезінформації

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський призначив Поліну Лисенко керівником Центру протидії дезінформації.

Відповідний указ № 137/2021 від 2 квітня опублікований на сайті глави держави, повідомляє Укрінформ.

“Призначити Лисенко Поліну Олександрівну керівником Центру протидії дезінформації", - ідеться в документі.

В ОП також поінформували, що у вівторок, 6 квітня, відбудеться представлення Центру протидії дезінформації. Планується, що керівник ОП Андрій Єрмак презентує роботу Центру представникам дипломатичних місій в Україні, а також експертам і громадським діячам у сфері медіа.

Своєю чергою Поліна Лисенко наголосила, що цей орган створено з метою протидії загрозам національній безпеці та національним інтересам України в інформаційній сфері, боротьби з пропагандою, деструктивними дезінформаційними впливами та кампаніями, недопущення маніпулювання громадською думкою.

«Центр повинен стати надійним щитом для громадян та держави від інформаційних загроз, які виникають як ззовні, так і всередині країни та спрямовані на розхитування державних інститутів і маніпулювання суспільною думкою», – сказала вона.

Читайте також: Боротьба з фейками: Центр інформбезпеки співпрацюватиме з платформою Україна-НАТО

За даними Офісу глави держави, Поліна Лисенко у 2015 році закінчила магістратуру у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка (магістр права), до 2019 року навчалася в цьому виші в аспірантурі. Кандидат юридичних наук. У 2013 – 2015 роках працювала на посаді молодшого юриста у приватній юридичній компанії. З квітня 2015 до вересня 2019-го була помічником першого заступника директора Національного антикорупційного бюро України. До березня 2020 року обіймала посаду начальника Департаменту міжнародно-правового співробітництва та повернення активів Офісу генерального прокурора. Також працювала керівником проєкту з розбудови судової гілки влади та міжнародної співпраці Офісу простих рішень та результатів. Має подяку від директора Федерального бюро розслідувань США за спільну успішну операцію Офісу генерального прокурора та ФБР. З вересня 2020 року – директор Департаменту інформаційної політики та зв’язків з громадськістю АТ «Укрзалізниця».

Читайте також: Протидія дезінформації: Ткаченко розповів про співпрацю з центром при РНБО

Центр протидії дезінформації створено рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 11 березня, яке було введене в дію указом Президента від 19 березня № 106/2021.

Анонсуючи початок роботи Центру, Зеленський зазначав, що у майбутньому він має стати міжнародним хабом протидії дезінформації та пропаганді в усьому світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-