Шмигаль зустрівся з президентом Національної академії наук

Шмигаль зустрівся з президентом Національної академії наук

Укрінформ
Національна академія наук має стати потужним центром для реалізації потенціалу молодих і талановитих українських науковців, які формуватимуть майбутнє нашої країни.

Як передає Укрінформ із посиланням на Урядовий портал, на цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час зустрічі з президентом НАН України Анатолієм Завгороднім.

Керівник академії поінформував главу уряду про стан реформування установи. За словами Завгороднього, НАНУ розпочала роботу з реорганізації інститутів, суттєво розширила мережу молодіжних дослідницьких лабораторій і груп. Зокрема, вперше в Україні започаткували програму «постдоків» з метою залучення талановитої молоді в академію.

Як відзначив Шмигаль, результатом реформування НАНУ має стати її перетворення на провідний науковий центр, що дасть можливість розвиватися молодим науковцям.

«Україна має потужний науковий потенціал, який насамперед формує наша молодь. Ми неодноразово ставали свідками всесвітньовідомих інноваційних стартапів від юних українців, і наше завдання — дати їм майданчик для реалізації своїх проектів та розвитку тут, в Україні», — підкреслив Шмигаль.

Також Президент НАН України повідомив очільнику уряду, що академія стурбована рішенням Окружного адміністративного суду Києва щодо скасування нової редакції українського правопису. Завгородній зазначив, що НАНУ готова в межах своєї компетенції надати допомогу Кабінету Міністрів при оскарженні відповідного судового рішення.

Крім того, Шмигаль та Завгородній обговорили залучення академії до роботи над виконанням указу Президента щодо розроблення довгострокової програми розвитку атомної енергетики в рамках реалізації Енергетичної стратегії до 2035 року. Президент Національної академії наук запропонував включити до програми науково-технічний супровід атомної енергетики. За його словами, супровід стосуватиметься подовження ресурсу чинних енергоблоків, розроблення та освоєння ядерних технологій наступного покоління, впровадження сучасних методів поводження з радіоактивними відходами.

Читайте також: Шмигаль сподівається на посилення співпраці зі Словенією

Як повідомляв Укрінформ, 16 березня Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час наради з обговорення підготовки другого Національно-визначеного внеску України до Паризької угоди наголосив, що уряд докладає зусиль для поступової трансформації економіки в напрямку вуглецево-нейтрального розвитку, а затвердження Національно-визначеного внеску до Паризької угоди є кроком, що наближає Україну до Європейського зеленого курсу та до виконання положень Угоди про асоціацію з ЄС.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-