Харківські угоди: СБУ провела обшуки у Раді, Кабміні, МЗС та Радбезі

Харківські угоди: СБУ провела обшуки у Раді, Кабміні, МЗС та Радбезі

Укрінформ
СБУ провела обшуки у структурах, залучених до підготовки та ратифікації Харківських угод.

Як передає Украінформ, про це СБУ повідомляє у Фейсбуці.

Співробітники Головного слідчого управління СБУ провели обшуки в адміністративних будівлях органів влади, які були залучені до підготовки та ратифікації так званих Харківських угод.

Слідчі дії проводились для встановлення обставин, які підлягають документуванню у кримінальному провадженні.Серед іншого, обшуки проводилися у Верховній Раді України, зокрема її комітетах, Головному науково-експертному управлінні ВР, у Раді національної безпеки і оборони України, Міністерстві закордонних справ України, Кабінеті Міністрів України спільно з Державним бюро розслідувань.

Читайте також: Разумков - про «Харківські угоди»: Депутати не несуть відповідальності за голосування

Під час обшуків виявлено документи, які свідчать про те, що тодішнє керівництво держави, до підписання та прийняття вказаних документів, усвідомлювало їх наслідки. Зокрема щодо збільшення кількості особового складу військових формувань та спеціальних служб Російської Федерації, які в подальшому брали участь в анексії Криму та завдання шкоди економічним інтересам.

Читайте також: Причетні до прийняття Харківських угод відповідатимуть незалежно від прізвищ - Данілов

СБУ проводить відповідні слідчі та процесуальні дії, дотримуючись усіх вимог чинного законодавства, за процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора.

Усвідомлюючи підвищений інтерес суспільства до цієї справи, Служба регулярно інформуватиме громадськість про перебіг справи.

Як повідомлялося, Рада національної безпеки і оборони 11 березня доручила Службі безпеки України вивчити обставини голосування народних депутатів шостого скликання за "Харківські угоди" та у разі підтвердження ознак державної зради - порушити проти них кримінальні справи за ст. 111 Кримінального кодексу України.

СБУ 12 березня розпочала досудове розслідування щодо обставин підписання та ратифікації Верховною Радою 2010 року угоди щодо перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України.

Угода між Україною і Російською Федерацією, підписана 21 квітня 2010 року у Харкові тодішніми президентами України Віктором Януковичем та Росії Дмитром Медведєвим, передбачала продовження терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації у Севастополі з 2017 до 2042 року з автоматичним продовженням на 5 років, якщо будь-яка сторона не висловить заперечення, та встановлювало орендну плату за перебування там флоту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-