Довибори в Раду: ЦВК зареєструвала Юлію Кузьменко та ще чотирьох кандидатів

Довибори в Раду: ЦВК зареєструвала Юлію Кузьменко та ще чотирьох кандидатів

Укрінформ
ЦВК зареєструвала Юлію Кузьменко від партії «Європейська солідарність» та ще чотирьох кандидатів у народні депутати на проміжних виборах до Верховної Ради в одномандатних виборчих округах № 50 (Донецька область) та № 87 (Івано-Франківська область).

Відповідні рішення ухвалені на засіданні комісії у понеділок, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу ЦВК.

«Сьогодні, 1 березня, ЦВК зареєструвала 5 кандидатів у народні депутати України на проміжних виборах народних депутатів 28 березня 2021 року», - ідеться в повідомленні.

ЦВК зареєструвала, зокрема, в ОВО № 50 – Андрія Аксьонова від партії «Порядок», Юлію Кузьменко - від партії «Європейська солідарність» та Миколу Головка як самовисуванця; в ОВОВ № 87 – Руслана Дереворіза та Марію Жолоб як самовисуванців.

Раніше ЦВК вже зареєструвала 25 кандидатів в народні депутати України: Вікторію Шилову, Валентина Рибіна, Артема Марчевського, Іштвана Добшу, Людмилу Дорошенко, Олександра Груздєва, Сергія Звагольського, Богдана Мироненка, Олександра Тамбулатова, Юрія Третяка, Андрія Бондаренка, Юлію Гакову, Надію Масло, Ларису Ревву, Андрія Масенця, Антона Ровенського – в ОВО № 50, Михайла Ноняка, Олександра Шевченка, Марусю Звіробій-Біленьку, Руслана Зозулю, Руслана Кошулинського, Юрія Юрченка, Василя Вірастюка, Юрія Голінея та Йосипа Резеша – в ОВО № 87.

Читайте також: На Прикарпатті до Ради збираються одразу три Шевченки

Як повідомляв Укрінформ, Центральна виборча комісія призначила на 28 березня проміжні вибори народного депутата в округах №87 та № 50.

Вибори у 87-му окрузі на Прикарпатті відбудуться через складання повноважень народним депутатом із фракції «Слуга народу» Зіновієм Андрійовичем у зв’язку з обранням його міським головою міста Надвірна.

Вибори в окрузі на Донеччині призначені після дострокового припинення Верховною Радою 16 грудня повноважень позафракційного депутата Руслана Требушкіна, обраного міським головою Покровська Донецької області.

Партія «Європейська солідарність» 15 лютого висунула волонтера, дитячого кардіохірурга, кандидата медичних наук Юлію Кузьменко кандидатом на довиборах у Верховну Раду в окрузі №50 на Донеччині. Кузьменко є однією із обвинувачуваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Правоохоронці у вересні 2020 року направили до суду обвинувальний акт щодо неї, медсестри парашутно-десантного батальйону Яни Дугарь і ветерана АТО Андрія Антоненка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-