Генпрокурор сфальсифікувала постанову про вручення підозри Порошенку – адвокат

Генпрокурор сфальсифікувала постанову про вручення підозри Порошенку – адвокат

Укрінформ
Генеральний прокурор Ірина Венедіктова сфальсифікувала постанову, якою доручила іншому прокурору вручити підозру п’ятому президенту України Петру Порошенку.

Про це написав адвокат Порошенка Ігор Головань на своїй сторінці у Facebook.

За словами Голованя, генпрокурор та її підлеглі спочатку доводили, що така постанова не потрібна, але потім постанова дивним чином з’явилась у матеріалах справи.

«10 червня я написав пост про те, що генеральний прокурор Венедіктова порушила норми 110 КПК і не оформила постановою процесуальне рішення доручити здійснення повідомлення про підозру народному депутату України, п’ятому президенту України Петру Порошенку. Нахаба з прокурорським посвідченням, що перервав допит Петра Порошенка у якості свідка, мав при собі лише не передбачений законом папірець «доручення», тобто не мав жодних повноважень. Ніякого повідомлення про підозру здійснено не було», - зазначив адвокат.

Читайте також: ДБР намагалося потрапити на “загратовану” виставку картин із колекції Порошенка

Він додав, що під час зустрічі у кабінеті Венедіктової її оточення намагалося переконати адвокатів Порошенка, що жодної постанови було не потрібно.

Головань також повідомив, що відповідна «постанова» дивним чином все ж таки з’явилась у справі.

«Однак пізніше «проффесіонали» перечитали кодекс. І постанова чарівним чином з’явилася у додатках до клопотання про застосування до Петра Порошенка запобіжного заходу - тримання під вартою», - написав Головань.

За його словами, в результаті поспіху у тексті підробної постанови з’явилися статті КПК (109 та 382), які були закриті ще 25 травня.

Як повідомлялося, Печерський райсуд Києва відклав до 1 липня розгляд клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання Петру Порошенку.

Офіс генпрокурора звинувачує Порошенка у тому, що він схилив голову Служби зовнішньої розвідки Єгора Божка до незаконного призначення на посаду заступника голови СЗР Сергія Семочка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-