ДБР клопотатиме про арешт Порошенка

ДБР клопотатиме про арешт Порошенка

Укрінформ
Слідчі Державного бюро розслідувань готують клопотання про обрання п'ятому президенту Петру Порошенку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у справі про можливе незаконне призначення Сергія Семочка заступником голови Служби зовнішньої розвідки.

Відповідна інформація оприлюднена на сторінці відомства у Facebook.

"Наразі слідчі ДБР вирішують питання щодо обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - інформують у бюро.

Зазначається, що прокурори Офісу генерального прокурора за дорученням генпрокурора повідомили у будівлі ДБР про підозру народному депутату.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань.

"Слідством встановлено, що народний депутат, який перебував у статусі п'ятого Президента України, схилив військову службову особу - голову Служби зовнішньої розвідки України до вчинення злочину, а саме перевищення ним влади та службових повноважень, тобто умисного вчинення дій, які явно виходять за межі наданих йому прав та повноважень, вчиненого в умовах особливого періоду, шляхом видання явно злочинного наказу (ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 41, ч. 4 ст. 426-1 Кримінального кодексу України)", - йдеться в повідомленні ДБР.

Як повідомлялося, раніше в середу, 10 червня, адвокат експрезидента Ілля Новіков заявив, що допит Порошенка в ДБР у справі про переміщення через кордон картин не відбувся. Натомість йому намагалися оголосити підозру у справі про призначення заступника керівника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.

Читайте також: Допит Порошенка не відбувся, йому намагалися вручити підозру - адвокат

Водночас Порошенко не став спілкуватися з представником ОГП і залишив будівлю ДБР.

Порошенко у середу, 10 червня, на 11-ту годину прийшов на допит до ДБР у справі про переміщення через кордон картин всесвітньо відомих художників.

Разом з тим про підготовку підозри Порошенку через нібито незаконне призначення та звільнення заступника голови Служби зовнішньої розвідки України Семочка заявляли в ДБР ще у грудні 2019 році.

Читайте також: Верховний Суд відмовився розглядати позов Семочка про поновлення на посаді

12 квітня 2019 року тодішній президент Порошенко заявив, що звільнив першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Семочка, якого призначив на цю посаду в липні 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-