Трамп хоче звільнити з Ради нацбезпеки ключового свідка у процесі імпічменту — WP

Трамп хоче звільнити з Ради нацбезпеки ключового свідка у процесі імпічменту — WP

Укрінформ
Глава Білого дому Дональд Трамп планує позбавитись підполковника Віндмана зі своєї команди з питань нацбезпеки через його свідчення в Палаті представників в процесі розслідування з імпічменту.

Про це повідомила в п'ятницю американська газета The Washington Post із посиланням на кілька джерел.

"Президент Трамп готовий позбутися чиновника з питань національної безпеки, який свідчив проти нього під час розслідування з імпічменту", - зауважує видання.

Уточнюється, що йдеться про підполковника Олександра Віндмана, який досі був одним із помічників у Раді національної безпеки Білого дому. Він виступав на слуханнях у Палаті представників під час розслідування з імпічменту. Раніше повідомлялося, що Олександр Віндман має українське коріння і має рідного брата, який також служить в адміністрації США.

"Ймовірно, в п’ятницю, чиновники адміністрації повідомлять йому (Віндману – ред.) про перевід на посаду в Міністерстві оборони", - зауважує газета із посиланням на двох ознайомлених посадовців.

Читайте також: Ключовий свідок в імпічменті Трампа залишає Білий дім - CNN

Водночас, за інформацією джерел сам Віндман уже оповістив керівний склад Ради нацбезпеки про те, що має намір за власним бажанням піти з цієї посади до кінця місяця.

Як повідомляв Укрінформ, 5 лютого в Сенаті США відбулося фінальне голосування по справі імпічменту глави Білого дому, під час якого республіканська більшість залишила Дональда Трампа на посаді президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-