Суд Панами закрив справу проти Порошенка, яку ініціював Портнов - адвокат

Суд Панами закрив справу проти Порошенка, яку ініціював Портнов - адвокат

Укрінформ
Суд Панами остаточно закрив справу проти п'ятого президента України Петра Порошенка, яку ініціював ексзаступник глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрій Портнов.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook адвокат Порошенко Ілля Новіков.

"Новини з-за океану. В жовтні я повідомляв, що в Панамі закрито справу стосовно Петра Порошенка, порушену за заявою Андрія Портнова. Портнов тоді спростовував нас і говорив, що справу не закрито, а тільки припинено, і виною тому бездіяльність української прокуратури, яка не присилає до Панами потрібні докази. Довелося пояснювати, що різниці ніякої, панамський прокурор справу закрив, справи немає, можете скаржитися в суд. Але наші панамські колеги спеціально подали клопотання про уточнення формулювання рішення про закриття справи, в якому спочатку була фраза «de manera provisional» (можна перекласти як «тимчасово», але насправді - «аж до іншого рішення»). Суд Панами погодився і доручив прокурору прибрати цю фразу з тексту рішення, оскільки встановлено, що складу злочину немає, і рішення має характер остаточного. Так що це питання роз'яснено", - написав Новіков.

Він також повідомив, що паралельно у виробництві про дачу неправдивого свідчення під присягою щодо Портнова Порошенко був визнаний потерпілим. "Панамські органи юстиції демонструють хороший темп роботи і прозорість, на тлі яких ДБР і деякі українські суди виглядають дуже невиграшно", - зазначив адвокат.

Читайте також: Панамська прокуратура закрила справу щодо Порошенка і порушила проти Портнова - адвокат

Як повідомлялося, Портнов у серпні заявив, що спецпрокурор Панами відкрив кримінальну справу проти Порошенка. Портнов стверджував, що компанії, нібито пов'язані з Порошенком, "здійснювали легалізацію доходів, отриманих злочинним шляхом".

У жовтні адвокат Порошенко Ілля Новіков повідомив, що панамська прокуратура закрила кримінальне провадження за заявою Портнова щодо легалізації злочинних доходів компаніями, нібито пов'язаними з експрезидентом Петром Порошенко.

Разом з тим Новиков тоді поінформував, що 13 жовтня в Панамі було зареєстровано кримінальне провадження за заявою адвокатів Порошенко проти Портнова "за вчинення ним злочину, передбаченого статтею 384 Кримінального кодексу Панами, за дачу свідомо неправдивої заяви про вчинення кримінального правопорушення".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-