Порошенко публічно звернувся до Макрона напередодні

Порошенко публічно звернувся до Макрона напередодні "нормандської зустрічі"

Фото
Укрінформ
Експрезидент і чинний народний депутат Петро Порошенко публічно звернувся до президента Франції Емманюеля Макрона і закликав "не йти на будь-які поступки Путіну".

Про це Порошенко заявив зі сцени у Києві на акції "Червоні лінії для Зеленського", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це повідомлення Емманюелю Макрону, президенту Французької Республіки: друзі, не можна іти на будь-які поступки Путіну - аж допоки не буде звільненим останній клаптик української землі. І я думаю, що це повідомлення також буде добре почуте у Франції", - зазначив політик.

Петро Порошенко прибув на акцію "Червоні лінії" у Києві / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Порошенко наголосив, що віче у Києві на Майдані Незалежності проходить "не в останню чергу для того, щоб голос звідси був почутий українським Президентом".

"Ми точно маємо продовжувати доводити світу - відповідальність за війну лежить на Кремлі і особисто на Путіні", - додав Порошенко.

Він також підкреслив, що акція націлена "проти країни-агресора та Путіна".

За словами Порошенка, більше 20 тисяч українців вийшли сьогодні на Майдан Незалежності у Києві.

Віче "Червоні лінії" у Києві / Фото: Михайло Палінчак

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 8 грудня, на Майдані Незалежності у Києві проходить віче, аби нагадати владі про “червоні лінії” напередодні зустрічі лідерів країни “нормандської четвірки”.

Читайте також: Чийгоз на віче: Ніяких парканів, ніяких заморожень територій

Планується, що у ніч на 9 грудня акція продовжиться “Вартою на Банковій” - біля Офісу Президента і триватиме всю ніч.

Учасники акції планують встановити наметове містечко. А вночі дляучасників акції у великому наметі триватимуть виступи бардів та корисні лекції, перегляд фільмів тощо.

За задумом організаторів, після новин з Франції 9 грудня вони будуть "діяти відповідно до рішень саміту".

8 грудня Парижі напередодні саміту у «нормандському форматі» активісти провели акцію «Підтримай Україну! Зупини російську агресію!». Організаторами акції виступили Світовий конгрес українців (СКУ) та українська громада Франції.

Раніше політичні партії "Європейська солідарність", "Голос" і ВО "Батьківщина" зробили спільну заяву щодо недопущення порушення національних інтересів України під час переговорів в нормандському форматі.

Як повідомлялося, зустріч лідерів країн-учасниць нормандського формату запланована на 9 грудня у Парижі. Президент України Володимир Зеленський запевнив, що на зустрічі лідерів країн нормандського формату "зради" не буде, та закликав українців довіряти йому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-