Суд зобов'язав ГПУ поновити справу про можливе втручання НАБУ у вибори США

Суд зобов'язав ГПУ поновити справу про можливе втручання НАБУ у вибори США

Документ
Укрінформ
Суд зобов'язав Генеральну прокуратуру відновити справу про можливе втручання НАБУ в президентські вибори в США.

Про це написав народний депутат Андрій Деркач у Facebook.

"Сьогодні вранці Печерський районний суд м.Києва задовольнив мою скаргу на скасування постанови ГПУ про закриття кримінального провадження №42017000000002470 про незаконне втручання представників НАБУ в президентські вибори в США. Таким чином кримінальне провадження про втручання у вибори в США, було відкрите ГПУ у 2017 році і закрите у січні 2019 року відновлено", - зазначив Деркач.

Він заявив, що передасть у ГПУ всі оприлюднені ним матеріали, які отримав від журналістів-розслідувачів в рамках 11 кримінальних проваджень.

Читайте також: "Втручання у вибори США": Україна готова до розслідування, потрібні докази — Зеленський

"Суть незаконно закритого ГПУ провадження, розпочатого у 2017 році, складається у втручанні у вибори Президента США організованої злочинної групи в складі керівництва Національного антикорупційного бюро України, а також розголошення даних досудового розслідування посадовими особами НАБУ", - зазначив нардеп.

За словами Деркач, це здійснювалося шляхом незаконної публікації інформації проти керівника виборчого штабу Трампа Пола Манафорта, і "дана інформація сумнівна і могла бути сфальсифікована співробітниками Посольства США в Україні та НАБУ".

На його думку, директор НАБУ Артем Ситник не мав права розголошувати таку інформацію до повного завершення розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-