“Українська” справа: прокурори США отримали доступ до даних про рахунки Джуліані

“Українська” справа: прокурори США отримали доступ до даних про рахунки Джуліані

Укрінформ
Федеральні прокурори Манхеттена отримали доступ до даних про банківські рахунки особистого адвоката президента США Дональда Трампа Руді Джуліані в рамках розслідування про можливе порушення законів про лобіювання під час його діяльності в Україні.

Про це повідомляє The Hill.

«Дослідження банківських документів Джуліані та ділових зв’язків в Україні свідчать про те, що слідчі приділяють увагу аналізу його взаємодії з країною», - йдеться у повідомленні.

Джерела розповіли The Wall Street Journal, що слідчих цікавить інформація про участь Джуліані в комерційних угодах в Україні та його зустрічі в цій країні, а також те, що його фірма робила "для мера українського міста". Ймовірно йдеться про київського голову Віталія Кличка.

Розслідування включає будь-яку причетність Джуліані до звинувачень, пов'язаних із фінансуванням передвиборної кампанії його бізнес-партнерам Леву Парнасу та Ігорю Фруману.

Читайте також: Болтон назвав адвоката Трампа “ручною гранатою, яка підірве всіх”- NYT

Адвокат Трампа, коментуючи дану інформацію, заявив, що йому не повідомляли про проведення розслідування. Він додав, що його банківські документи у повному порядку.

Раніше президент США Дональд Трамп критично оцінив відкриття американською прокуратурою справи проти його особистого адвоката Рудольфа Джуліані, назвавши це «полюванням на відьом».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-