Україна, Іран та Афганістан: визначені головні теми Асамблеї НАТО у Лондоні

Україна, Іран та Афганістан: визначені головні теми Асамблеї НАТО у Лондоні

Укрінформ
Розвиток подій в Україні та навколо неї, а також ситуація в Ірані та Афганістані визначені як головні теми порядку денного щорічних зборів Парламентської Асамблеї НАТО, яка розпочалася у п’ятницю в Лондоні.

Повідомлення про це оприлюднено на офіційному сайті Парламентської Асамблеї НАТО.

"Парламентарі ухвалять ряд доповідей та резолюцій з ключових питань безпеки, починаючи від розвитку навколо України за минулі п’ять років після проєвропейського Майдану, до контролю на кордонах, політики санкцій та кліматичних змін. Протягом чотирьох днів у Вестмінстері вони також розглянуть шляхи реагування на рішення Росії зруйнувати Договір про ракети малої та середньої дальності, який був однією з основ європейської безпеки, — і як просуватися далі у контролі над озброєнням в еру пост-ДРМСД", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Генсек НАТО зробив заяву щодо турецького наступу в Сирії

Окрема сесія Парламентської Асамблеї НАТО, яка відбудеться у неділю 13 жовтня, буде присвячена ситуації в Україні.

"Рух України до встановлення миру на фоні продовження порушеннь режиму припинення вогню з боку Росії та її представників будуть розглянуті «під мікроскопом», мірою того, як правники обговорять шляхи, яким чином посилити тиск на Москву з вимогою зупинити агресію, залишаючи, водночас, відкриті двері для діалогу. Також будуть розглянуті відносини з новою владою України", - повідомляє сайт ПА НАТО.

Читайте також: Кулеба розповів про роботу над документом, який наближає Україну до вступу в НАТО

Як очікується, наступного понеділка, 14 жовтня, на формі ПА НАТО у Лондоні із ключовою промовою виступить Генеральний Секретар НАТО Єнс Столтенберг.

“Мірою того, як НАТО відзначає власну 70-ту річницю, ця сесія відобразить ключові моменти роботи цієї життєво важливої інституції, яка залишається наріжним каменем нашої безпеки", - зазначила з цього приводу Президент Парламентської асамблеї НАТО Меделін Мун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-