Раді пропонують звільнити молодь до 27 років від податків на доходи

Раді пропонують звільнити молодь до 27 років від податків на доходи

Укрінформ
У ВР зареєстровано законопроєкт №2250 “Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо сприяння працевлаштуванню студентів та молодих спеціалістів, детінізації ринку зайнятості та доходів населення, зупинення відтоку українських спеціалістів за кордон)”.

Проєкт закону оприлюднений на сайті Верховної Ради.

Законопроєкт пропонує доповнити статтю 167 Податкового кодексу пунктом 167.6 такого змісту: “Ставка податку, який утримується з доходу у вигляді заробітної плати та інших винагород і виплат, пов’язаних з оплатою праці, становить 0 відсотків бази оподаткування для платників податку, визначених у пунктах 162.1.1 та 162.1.2, які не досягли 27-річного віку, та для податкових агентів, які сплачують податок за осіб, вказаних у цьому пункті”.

Крім того, статтю 4 Закону "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" пропонується доповнити п’ятою частиною: “Особи, зазначені в абзацах 1, 2, 4-6 частини першої цієї статті, звільняються від сплати єдиного внеску за застрахованих осіб, які не досягли 27-річного віку. За таких осіб єдиний внесок сплачується за умови їх добровільної участі в системі загальнообов'язкового державного соціального страхування”.

Читайте також: Президент підписав закон про скасування податку на інвестиції

Автором законопроєкту є народний депутат від фракції “Слуга народу” Олексій Кучер.

“Прийняття цього законопроєкту створить своєрідну державну підтримку для молодих людей у працевлаштуванні та початку кар’єри. В перспективі прийнятий законопроєкт призведе до детінізації економіки, ринку праці та, як наслідок, економічного та фінансового зростання України”, - йдеться у пояснювальній записці.

Автор прогнозує, що проєкт закону №2250 стимулюватиме молодих українських спеціалістів залишатися працювати в Україні, роботодавців – приймати на роботу студентів та спеціалістів без досвіду, а інвесторів – розвивати свій бізнес в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-