Кабмін призначив вісім заступників міністрів

Кабмін призначив вісім заступників міністрів

Список
Укрінформ
Кабінет міністрів на засіданні у середу прийняв низку кадрових рішень, зокрема, було призначено вісім заступників міністрів.

Про це Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук сказав на брифінгу після засідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми призначили заступників міністрів”, - сказав Гончарук.

Водночас на Урядовому порталі зазначено, що уряд призначив вісім заступників міністрів, при цьому Віталій Шубін обійняв посаду першого заступника міністра енергетики та захисту довкілля.

Шубін, 1982 року народження, раніше обіймав посаду директора ТОВ «Дніпро-Бузька вітрова електростанція». Закінчив Київський університет туризму, економіки і права за спеціальністю «Правознавство» та Національну академію державного управління при Президентові України, магістр державного управління. Після закінчення навчання працював на різних підприємствах енергетичної галузі.

Костянтина Чижика призначено заступником міністра енергетики та захисту довкілля з питань європейської інтеграції. Він народився у 1991 році. Працював головою ГО «Офіс Інвестиційної Ради» при Президентові України, освіту здобув в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, спеціальність - «Міжнародна інформація», кваліфікація – аналітик консолідованої інформації у сфері міжнародних відносин, перекладач з англійської мови, молодший науковий співробітник (інформаційна аналітика).

Олексій Сівірін обійняв посаду заступника міністра культури, молоді та спорту. Він народився 23 січня 1994 року. У 2016 році закінчив магістратуру Національного університету “Києво-Могилянська академія” за спеціальністю “Фінанси та кредит”. Має досвід управління стратегічними проєктами в корпоративному секторі - від створення стратегій для найбільших компаній Східної Європи до підвищення продуктивності комплексних виробництв. Працював консультантом у Mckinsey & Company та інших великих транснаціональних корпораціях.

Читайте також: Заступником Бородянського став ексконсультант McKinsey&Company

У Міністерство цифрової трансформації призначено чотирьох заступників міністра: Олександра Борнякова, Людмилу Рабчинську, Олександра Шелеста та Валерію Іонан.

Борняков – ІТ-підприємець, один із засновників Adtelligent – компанії, що є гравцем на світовому ринку інтернет-реклами. Також є співзасновником компанії «Cliсkky», співвласником та партнером компанії «Intersog», керівним партнером бізнес-інкубатору «WannaBiz», метою якого є розвиток ІТ-підприємництва та формування екосистеми стартапів в Україні. За свою кар’єру пройшов усі ступені: від системного адміністратора – до керівника власної компанії. У Мінцифрі відповідатиме за розвиток ІТ-індустрії, збільшення експорту високотехнологічних продуктів, збільшення частки ІТ у ВВП країни.

Рабчинська очолювала в офісі реформ напрямок адміністративних послуг. Основними здобутками стали скорочення строків та кількості документів, а також зниження корупційного чинника під час отримання таких послуг як призначення субсидії, пенсії та реєстрації декларації про готовність об’єкта до експлуатації. Ідеолог проєкту еМалятко.

Шелест останні три роки був аналітиком Офісу ефективного регулювання (BRDO). Брав участь у розробці нормативних документів для запуску ринку мобільних платежів, доступу до інфраструктури, поширення широкосмугового доступу до інтернету. Керував взводом Збройних сил України під час проведення АТО.

Іонан - засновник одного з найуспішніших діджитал-агентств України Quadrate 28 Corp, ЗМІ — MC Today. Професійний боксер. Відповідатиме за навчання цифровим навичкам, цифрову трансформацію малого і середнього бізнесу, евроінтеграцію.

Також Кабмін призначив Юлію Гусєву заступником міністра Кабінету міністрів.

Окрім того, уряд звільнив Ксенію Ляпіну з посади голови Державної регуляторної служби. Міністри тимчасово поклали виконання обов’язків державного секретаря Міністерства охорони здоров’я на Інну Солодку та голови Державної регуляторної служби України – на Олега Мірошніченка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-