Держбюро розслідувань підтверджує обшуки у дружини Чауса

Держбюро розслідувань підтверджує обшуки у дружини Чауса

Укрінформ
Слідчі Державного бюро розслідувань провели обшуки у помешканні дружини судді Миколи Чауса.

Про це сказав під час пресконференції директор відомства Роман Труба, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Якщо ми говоримо про обшук у дружини Чауса. Так, це відповідає дійсності. Слідчі ДБР проводили такі обшуки, але я на цьому етапі не можу сказати більшої конкретики, оскільки це завадить розслідуванню цього кримінального провадження”, - сказав він.

При цьому Труба уточнив, що слідчі дії проходили у справі можливого незаконного перетину кордону суддею Чаусом.

“Це кримінальне провадження, у якому з’ясовуються обставини виїзду. Хочемо з’ясувати, чи це відбулося на законних підставах”, - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, 9 серпня 2016 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили суддю Миколу Чауса в отриманні хабаря в розмірі 150 тис. доларів. Ці гроші знайшли у двох скляних банках, які суддя особисто закопував у дворі власного будинку.

У вересні того ж року Верховна Рада підтримала подання Генеральної прокуратури України про надання згоди на затримання та арешт судді. При цьому Чаус втік з України. З 11 листопада 2016 року він перебував у міжнародному розшуку за лінією Інтерполу.

1 березня 2017 року Чаус здався правоохоронцям у Молдові. Відразу після цього САП заявила про намір вимагати його видачі Україні для проведення досудового розслідування відповідно до законодавства.

Читайте також: Генпрокуратура двічі закривала справу Пашинського — ДБР

Пізніше Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила Чауса від посади.

У липні цього року слідчі центрального апарату ДБР зареєстрували кримінальне провадження щодо організації можливого незаконного вивезення групою осіб судді Чауса через держкордон України до Молдови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-