Генпрокуратура двічі закривала справу Пашинського — ДБР

Генпрокуратура двічі закривала справу Пашинського — ДБР

Укрінформ
Кримінальне провадження щодо колишнього народного депутата Сергія Пашинського у справі про заподіяння тілесних ушкоджень В'ячеславу Хімікусу двічі закривали представники Генпрокуратури.

Про це заявив директор Державного бюро розслідувань Роман Труба на пресконференції у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Кримінальне провадження, де фігурує Пашинський, двічі закривалось, і обидва рази — працівниками ГПУ. Перший раз постанова про закриття була скасована рішенням Печерського районного суду в 2017 році. І другий раз справа була закрита працівниками ГПУ і скасована, якщо я не помиляюсь, заступником генпрокурора", - сказав Труба.

За його словами, до ДБР це провадження було передано цього року. "Саме у березні цього року ми змогли розпочати розслідування і розпочати перші процесуальні дії у цьому кримінальному провадженні, однак, без відома слідчих ДБР, без з'ясування їх думки, без жодної слідчої дії, які могли провести слідчі ДБР, це провадження було закрито", - сказав керівник відомства.

Як повідомлялося, слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань 4 жовтня повідомили про підозру колишньому народному депутату Пашинському у заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження.

Печерський райсуд столиці 7 жовтня обрав Пашинському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на внесення застави.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 31 грудня 2016 року в одному з сіл Васильківського району Київської області стався інцидент на дорозі між народним депутатом Сергієм Пашинським і місцевим жителем В'ячеславом Хімікусом. Пашинський поранив свого опонента з пістолета марки Glock-19, що, за його словами, є нагородним — він отримав його у березні 2014 року, коли був в.о. глави Адміністрації Президента.

Читайте також: Труба звинувачує ГПУ у "покриванні" ексдепутата Пашинського

Хімікус дістав вогнепальний осколковий перелом стегнової кістки лівої ноги. Згідно з висновком судово-медичної експертизи, завдані тілесні ушкодження є тяжкими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-