Порошенко взяв участь в акції проти

Порошенко взяв участь в акції проти "формули Штайнмаєра"

Фото
Укрінформ
П’ятий Президент України Петро Порошенко взяв участь у віче “Зупинимо капітуляцію” проти підписання українською владою "формули Штайнмаєра", що пройшла в Києві.

Про це Порошенко повідомив на своїй сторінці у Facebook і розмістив фотографії з акції.

Порошенко також подякував усім учасникам акцій, які, крім столиці, відбулися у ще понад 20 містах. “Дякую десяткам тисяч небайдужих, які сьогодні зібралися на Майдані Незалежності у Києві та на площах ще понад 20 міст, щоб сказати: "Ні капітуляції!" - наголосив експрезидент.

Як повідомлялося, у неділю, 6 жовтня, в багатьох містах України, зокрема у Києві, Вінниці, Львові, Харкові, Ужгороді, проходили акції проти підписання українською владою "формули Штайнмаєра" щодо Донбасу.

Учасники акції виступили проти дій влади, які можуть призвести до капітуляції України перед Росією, зокрема, через реалізацію "формули Штайнмаєра", надання "особливого статусу" для Донбасу, відведення українських військ від лінії розмежування.

У Києві, за даними поліції, участь у віче взяли близько 10 тисяч осіб.

Організатор віче - "Рух спротиву капітуляції".

Цей рух опору було ініційовано після того, як 1 жовтня Україна, за словами Президента Володимира Зеленського, узгодила на переговорах у Мінську текст "формули Штайнмаєра" та домовилася про початок розведення сил.

За словами Зеленського, формула передбачає схвалення в Україні тимчасового закону про особливий статус Донбасу, який стане постійним за умови, що ОБСЄ визнає місцеві вибори на цих територіях демократичними.

Читайте також: У Києві учасники віча висунули нові вимоги до влади

Як заявив Президент, у новому законі не буде перейдена жодна "червона лінія" і "не буде ніколи жодної капітуляції".

Після того, як деякі українські партії, активісти та громадські діячі виступили під час масових акцій з різкою критикою цієї формули, глава держави записав відеозвернення і наголосив, що “ніколи не здасть Україну”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-