Трамп не висував умов для зустрічі - Зеленський

Трамп не висував умов для зустрічі - Зеленський

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заперечує, що президент США Дональд Трамп чинив на нього тиск або висував будь-які умови для їхньої зустрічі.

Про це Президент країни заявив в інтерв'ю японському інформагентству Kyodo.

«На мене не чинили тиск, і ніякі попередні умови висунуто не було», - повідомив Зеленський, таким чином заявивши, що не було жодних умов для зустрічі з Трампом або вимог від американського колеги розпочати розслідування у справі, в якій фігурує колишній віцепрезидент США Джо Байден.

Зеленський також підкреслив, що у рамках діючої конституції у нього немає повноважень ініціювати будь-які розслідування.

Як відомо, обговорення Трампом з Президентом України Володимиром Зеленським питання про розслідування щодо колишнього віцепрезидента США Джо Байдена і його сина Хантера в Україні призвело до початку розслідування в Конгресі у рамках процедури імпічменту президента США. Оприлюднена 25 вересня стенограма розмови Трампа і Зеленського від 25 липня, а також скарга співробітника спецслужб на ці переговори глав держав, свідчить, що Трамп закликав українського колегу розслідувати недоведені підозри щодо Байденів.

Читайте також: Трамп: Я не хотів телефонувати Зеленському

Демократи у Палаті представників США ініціювали процедуру імпічменту Трампа з докорами, що глава Білого дому намагався використовувати іноземний вплив для досягнення переваги на президентських виборах у США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-