Нові члени ЦВК сьогодні проведуть першу зустріч

Нові члени ЦВК сьогодні проведуть першу зустріч

Укрінформ
Новопризначені члени Центральної виборчої комісії планують провести першу зустріч у п’ятницю, 4 жовтня, о 15-й годині в приміщенні ЦВК.

Про це журналістам у кулуарах парламенту сказав член ЦВК, призначений за квотою «Опозиційної платформи - За життя», Юрій Мірошниченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Так, ми збираємося о 15.00. Але це буде не перше засідання, а просто зустріч нових членів ЦВК. Що стосується засідання, то там ми визначимося щодо нього. Ця зустріч відбудеться в приміщенні комісії», - сказав Мірошниченко.

Водночас він припустив, що під час цієї зустрічі буде визначено дату проведення першого засідання нової ЦВК.

«Воно, напевно, буде торкатись і кадрових питань, кадрових призначень, тому що треба, щоб було ухвалено і певні адміністративні рішення, пов’язані з оргроботою», - зазначив він.

Водночас на запитання журналістів, чия кандидатура із новопризначених членів ЦВК є найбільш вірогідною на посаду голови комісії, Мірошниченко відповіді не дав, сказавши, що утримується щодо цього з етичних міркувань.

Читайте також: Нові члени ЦВК склали присягу в Раді

«Теоретично головою ЦВК може стати будь-хто (із новопризначених членів - ред.). Що стосується самого процесу висування кандидатів і голосування, то, думаю, це буде колегіально вирішено всіма членами ЦВК», - додав Мірошниченко.

Як повідомлялося, Верховна Рада у п'ятницю, 4 жовтня, призначила 17 нових членів Центральної виборчої комісії.

Так, новими членами ЦВК стали Оксана Боярчук (кандидатура від фракції "Слуга народу"), Юрій Буглак ("Європейська солідарність"), Олена Гатаулліна ("Слуга народу"), Андрій Гевко ("Голос"), Вікторія Глущенко ("Батьківщина), Віталій Грень ("Слуга народу"), Олег Діденко ("Слуга народу), Сергій Дубовик ("Опозиційна платформа - За життя"), Андрій Євстігнєєв ("Слуга народу"), Ірина Єфремова ("Слуга народу"), Олександра Кармаза ("Слуга народу"), Павло Любченко ("Слуга народу"), Юрій Мірошниченко ("Опозиційна платформа - За життя"), Володимир Перепелюк ("Слуга народу"), Віталій Плукар ("Слуга народу"), Сергій Постівий ("Слуга народу"), Юрій Фрицький ("Слуга народу").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-