Порошенка захищатиме російський адвокат Новіков

Порошенка захищатиме російський адвокат Новіков

Укрінформ
Відомий російський адвокат Ілля Новіков долучається до захисту Петра Порошенка в низці кримінальних справ проти п’ятого президента України, розпочатих за заявами ексзаступника глави Адміністрації Януковича Андрія Портнова.

Про це повідомила пресслужба партії "Європейська солідарність"

"Це рішення було прийняте після того, як стало відомо про намір Державного бюро розслідувань звернутися за правовою допомогою… до країни-агресора, зокрема у кримінальному провадженні щодо проходження українських військових кораблів у Керченській протоці у листопаді 2018 року. Як відомо, це провадження було розпочато за заявою ексзаступника глави Адміністрації Януковича Андрія Портнова. В цій ситуації залучення російського адвоката є абсолютно доцільним. Ілля Новіков має дозвіл на адвокатську практику в Україні", - йдеться у повідомленні.

У "Євросолідарності" відзначили, що Новіков у російських судах захищав і захищає українських громадян – бранців Кремля, зокрема, до минулого місяця був адвокатом наших моряків.

Читайте також: Порошенко не прийшов на “поліграф”

У ДБР повідомили, що експрезидент фігурує у 12 кримінальних провадженнях. Як відомо, Порошенко раніше вже приходив на допит у межах кримінального провадження щодо можливого ухилення від сплати податків під час купівлі-продажу телеканалу «Прямий».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-