Богдан має піти у відставку — Данилюк

Богдан має піти у відставку — Данилюк

Укрінформ
Останньою краплею, яка спричинила відставку Олександра Данилюка з посади секретаря РНБО, стала ситуація з ПриватБанком та вплив Андрія Богдана, який був адвокатом Ігоря Коломойського, на президента.

Про це колишній очільник Радбезу заявив у інтерв'ю ВВС News Україна.

“Було декілька факторів (що спричинили звільнення — ред.), але останньою краплею були події навколо ПриватБанку. Протягом останніх тижнів відбулися події, які викликали величезний резонанс. Це стосується і обшуків у ПриватБанку, і підпалу машини і будинку Валерії Гонтаревої. Також є певний прогрес у судах. Тобто була така концентрація подій, яка послала дуже негативний сигнал. І я, як людина, яка поставила на кін свою репутацію під час передвиборчої кампанії, коли заявляв, що робитиму все, аби вплив Коломойського в Україні був обмеженим, звичайно, я не міг на це не реагувати. Це було питання не тільки репутації, це було питання цінностей. І тому це стало останньою краплею”, - заявив Данилюк.

Відповідаючи на питання чи говорив він про це з президентом Володимиром Зеленським, Данилюк зазначив, що мав з ним розмови навіть під час передвиборчої кампанії.

Читайте також: Данилюк заявив, що пішов у відставку через чужі "підкилимні ігри"

“Коли конкретні люди, які під час націоналізації представляли інтереси олігарха (Ігоря Коломойського - ред.), намагалися формувати позицію президента (тоді ще кандидата) стосовно цього процесу. І моя позиція проста, я навіть озвучив її публічно. Тому що ми були по різні сторони барикад. І ми все одно маємо конфлікт інтересів. Ми не можемо втягувати президента в це питання, взагалі ніяк”, - зазначив Данилюк.

На його думку, оскільки Богдан, як колишній адвокат Коломойського, не може уникати конфлікту інтересів, то має піти у відставку.

“Я вважаю, що якщо ми говоримо про конфлікт інтересів, то Богдан має написати вже не жартівливу, а реальну заяву, як це зробив я. І все. Це була б професійна позиція”, - переконаний ексчиновник.

Як повідомлялося, 27 вересня у ЗМІ з’явилася інформація, що Данилюк написав заяву про звільнення з посади секретаря РНБО. Згодом він підтвердив цю інформацію.

Президент Володимир Зеленський 30 вересня звільнив Данилюка з посади секретаря РНБО.

Данилюк був призначений на посаду секретаря Ради національної безпеки і оборони 28 травня 2019 року. Під час президентської кампанії у 2019 році був радником Володимира Зеленського.

До цього Данилюк був міністром фінансів в уряді Володимира Гройсмана (з квітня 2016 року до червня 2018 року).

Найбільший комерційний банк країни ПриватБанк націоналізували наприкінці 2016 року. Раніше він належав бізнесмену Ігорю Коломойському.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-