Адвокат Трампа представив записи, де Шокін скаржився на тиск з боку США

Адвокат Трампа представив записи, де Шокін скаржився на тиск з боку США

Укрінформ
Особистий адвокат президента США Руді Джуліані повідомив, що має підтвердження від колишнього генпрокурора України Віктора Шокіна, що йому начебто натякнули в Посольстві США припинити розслідування, де фігурувало прізвище Гантера Байдена.

Про це повідомив у середу американський телеканал Fox News із посиланням на записи Джуліані з інтерв'ю із Шокіним, які він передав Конгресу.

"Пан Шокін намагався продовжити розслідування, але приблизно в червні-липні 2015 року посол США (у Києві – ред.) Джеффрі Пайєтт сказав йому, що цю справу слід розслідувати "в білих рукавичках", що, на думку пана Шокіна, означало нічого не робити", - зазначалося в дописах Джуліані.

Як зауважив Джуліані, Шокін підтвердив, що розслідування було припинено "через страх перед Сполученими Штатами".

Читайте також: Волкер виступить перед Конгресом США щодо розслідування імпічменту

У нотатках адвоката Трампа також також йшлося, що, зі слів Шокіна, віцепрезидент Байден затримував допомогу Україні в процесі цього розслідування.

Як повідомляв Укрінформ, Джо Байден дійсно говорив, що тиснув на українське керівництво з вимогою звільнити корумпованого генпрокурора Віктора Шокіна, на чому також наполягала більшість країн Заходу в контексті боротьби з корупцією в Україні.

Читайте також: Верховний Суд поки не розглядатиме по суті позов Шокіна

Натомість не існує жодних свідчень про те, що це було пов'язане якимось чином із сином Джо Байдена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-