"Формула Штайнмаєра" забезпечила умови для "нормандського" саміту – МЗС Франції

Укрінформ
Франція вітає погодження "формули Штайнмаєра", що відкрило шлях для проведення саміту у нормандському форматі в Парижі.

Про це йдеться в оприлюдненій у середу, 2 жовтня, позиції Міністерства Європи і закордонних справ Франції, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Франція вітає досягнення, які були забезпечені проведеними упродовж попередніх тижнів інтенсивними переговорами у так званому нормандському форматі між Францією, Німеччиною, Україною і Росією. Нині створені умови для зустрічі у Парижі глав держав та урядів у "нормандському форматі", щоб досягти прогресу на шляху врегулювання конфлікту в Україні", - заявили у французькому МЗС.

Офіційний Париж зазначає, що "конструктивна атмосфера дискусій у "контактній групі" за участі Росії, України, ОБСЄ та представників непідконтрольних районів, які зустрілися учора у Білорусі, привела до значного прогресу в імплементації мінських домовленостей".

Зовнішньополітичне відомство Франції констатувало, що нині чітко визначені умови для набуття чинності майбутнього статусу Донецької і Луганської областей та позитивно оцінило погодження сторонами розведення збройних сил у трьох пілотних районах.

Читайте також: Дати "нормандського саміту" поки немає - Берлін

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Україна погодила у Тристоронній контактній групі у Мінську імплементацію до українського законодавства так званої формули Штайнмаєра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-