Імпічмент Трампа: Луценко заявив, що готовий свідчити у Конгресі США

Імпічмент Трампа: Луценко заявив, що готовий свідчити у Конгресі США

Укрінформ
Колишній генеральний прокурор Юрій Луценко заявив про готовність дати свідчення в Конгресі США у справі про імпічмент президента США Дональда Трампа.

Про це він сказав в інтерв’ю ВВС.

“Чому б ні. Я абсолютно відкритий і знаю, що всі мої дії були законними, всі мої заяви були законними, я нічого не боюся. Я боюся за свою країну, тому що, здається, Україна зараз стала жертвою всередині великого американського шторму. Я хочу захистити свою країну”, - заявив Луценко.

Він також зазначив, що ніколи не розмовляв з Трампом, але з його юристом Рудольфом Джуліані зустрічався не раз і розслідування стосовно компанії Burisma, членом ради директорів якої був син Джо Байдена Хантер, обговорював. Водночас, як переконує Луценко, це було звичайне спілкування, ніхто нікому завдань не ставив.

“Я знаю Джуліані давно. Він мене запрошував тричі. Двічі я не мав такої можливості, але в січні я був у відпустці, ми зустрілися. Це дуже важливо, що я не працював тоді генпрокурором, був у відпустці з сином у Нью-Йорку. І в нас були невеликі консультації щодо особливостей українського законодавства, українських правоохоронних органів, а також деякі важливі питання стосовно повернення Україні семи мільярдів грошей "мафії Януковича" та про справу Burisma, яка зацікавила пана Джуліані”, - зазначив Луценко.

При цьому Луценко наполягає на відсутності підстав для проведення в Україні розслідування стосовно діяльності опонента Трампа Джо Байдена та його сина Хантера.

“Я не знаю жодних підстав, згідно з українським законодавством, для розслідування щодо Джо Байдена чи Хантера Байдена. Але це не означає, що це неможливо за американським законодавством”, - заявив ексгенпрокурор.

За його словами, це належить до юрисдикції Сполучених Штатів.

“Я сказав пану Джуліані: гаразд, якщо ви розпочнете розслідування в США, ми можемо вам офіційно допомогти. Відповідно до міжнародного законодавства, ми надамо вам всю юридичну міжнародну допомогу через запити або через приєднання до слідчої групи. Це можливо”, - розповів Луценко.

Читайте також: Луценко: В України немає підстав для розслідування щодо Байденів

Як повідомлялося, обговорення Трампом з Президентом України Володимиром Зеленським питання розслідування щодо Байденів в Україні призвело до початку розслідування у Конгресі в рамках процедури імпічменту президента США.

Стенограма дзвінка, який Трамп зробив Зеленському 25 липня, свідчить, що він закликав його розслідувати недоведені підозри щодо Джо Байдена та його сина.

Своєю чергою Зеленський заявив, що Трамп не чинив на нього жодного тиску.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-